almás pite

Almás Pite Gluténmnetesen

(30cm x 20cm-es formához)

Hozzávalók a tésztához:

  • Rízsliszt: 300g
  • Útifűmaghéj liszt: 8g
  • Sertészsír: 120g ( vaj:150g)
  • Porcukor: 100g
  • Tojás: 2egész + 1 sárgája a kenéshez
  • Tápióka keményítő: 5g
  • Kókuszkrém: 30g
  • Sütőpor: 10g
  • Só: csipet

Hozzávalók a töltelékhez:

  • Alma: 1kg ( pucolatlanul)
  • Citromlé: 1 citrom leve
  • Őrölt fahéj: 1/2 evőkanál
  • Tápióka keményítő: 10g
  • Cukor: 90g
  • Darált dió: 1 evőkanál

Elkészítés:

A tészta hozzávalót egy tálba teszem és egynemű tésztát gyúrok belőle.

Tipp:

A zsíradék puha, szobahőmérsékletű legyen!

1 órát hűvös helyen pihentetem. 

Amíg pihen, elkészítem a tölteléket.

A megtisztított almákat lereszelem,

kicsavarom, meglocsolom a citrom levével

és az össze stöbbi hozzávalóval együtt össze keverem.

A tészta felét két zsírpapír közt elnyújtom a forma méretére.

Tipp:

Kétféleképp szoktam ezt a tésztát a formába tenni.

Vagy belenyomkodom kézzel a forma aljába,

vagy kinyújtom és feltekerem zsírpapírral együtt, mint a piskótatekercset 

és a formába tekerem ki. 

Most ez utóbbit választottam.

A formába helyezett tésztát megszurkálom egy villával.

Megszórom a töltelékkel:

A tészta másik felét rámorzsolom.

Tipp:

Lehet akár reszelni is, vagy rányújtani ugyan úgy , ahogy az alját.

180C-ra előmelegített sütőben nagyjából 40 percig sütöm.

A sütési idő felénél megkenem tojássárhájával.

Tipp:

A sütési idő és fok csak jó kiindulópont, ismerned kell a sütőd!

Porcukorral meghintve tálalom! heart

Legújabb termékek a shopban

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft

Megújultunk!

Nézz körbe, milyen újdonságokkal várunk!

édesstory cukrászkellék és tortadekoráció webáruház
édesstory cukrászkellék és tortadekoráció webáruház
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.