(30cm x 20cm-es formához)
Hozzávalók a tésztához:
- Rízsliszt: 300g
 - Útifűmaghéj liszt: 8g
 - Sertészsír: 120g ( vaj:150g)
 - Porcukor: 100g
 - Tojás: 2egész + 1 sárgája a kenéshez
 - Tápióka keményítő: 5g
 - Kókuszkrém: 30g
 - Sütőpor: 10g
 - Só: csipet
 
Hozzávalók a töltelékhez:
- Alma: 1kg ( pucolatlanul)
 - Citromlé: 1 citrom leve
 - Őrölt fahéj: 1/2 evőkanál
 - Tápióka keményítő: 10g
 - Cukor: 90g
 - Darált dió: 1 evőkanál
 
Elkészítés:
A tészta hozzávalót egy tálba teszem és egynemű tésztát gyúrok belőle.

Tipp:
A zsíradék puha, szobahőmérsékletű legyen!
1 órát hűvös helyen pihentetem.
Amíg pihen, elkészítem a tölteléket.
A megtisztított almákat lereszelem,
kicsavarom, meglocsolom a citrom levével
és az össze stöbbi hozzávalóval együtt össze keverem.

A tészta felét két zsírpapír közt elnyújtom a forma méretére.

Tipp:
Kétféleképp szoktam ezt a tésztát a formába tenni.
Vagy belenyomkodom kézzel a forma aljába,
vagy kinyújtom és feltekerem zsírpapírral együtt, mint a piskótatekercset
és a formába tekerem ki.
Most ez utóbbit választottam.

A formába helyezett tésztát megszurkálom egy villával.

Megszórom a töltelékkel:

A tészta másik felét rámorzsolom.
Tipp:
Lehet akár reszelni is, vagy rányújtani ugyan úgy , ahogy az alját.

180C-ra előmelegített sütőben nagyjából 40 percig sütöm.
A sütési idő felénél megkenem tojássárhájával.
Tipp:
A sütési idő és fok csak jó kiindulópont, ismerned kell a sütőd!

Porcukorral meghintve tálalom! 








				
															




















