Hozzávalók:
- Sárgabarack: 8db (méretétől fűgg)
 - Álesztő: 1/2 tasak
 - Vaj: 100g ( vegán vagy laktózmentes is lehet)
 - Liszt: 170g (gluténmentesen ugyanennyi rízsliszt)
 - Só: Csipet
 - Cukor: 50g
 - Tojás: 2db
 - Tej: 50ml (növényi is lehet)
 - Kakukkfű: Csapott mokkáskanál
 - Porcukor hinten
 
Elkészítés:
Meglangyosítom a tejet, elkeverem benn a cukrot
és felfuttatom benn az élesztőt nagyjából 10 perc alatt.
A vaj legyen puha vagy enyhén olvasztott!
Majd az összes többi hozzávalóval együtt egy tálba teszem.

Jól összedolgozom a tésztát.
Ez géppel és kézzel is elvégezhető.
Majd kibélelek egy formát zsírpapírral
.jpg)
A masszát a formába teszem

Letakarom és 2 órát meleg helyen hagyom pihenni.
A pihenés leteltével szép, enyhén hólyagos, megkelt tésztát kapok.

Megszórom a tetejét a megtsztított és felaprított barackokkal.

Meghintem egy kevés porcukorral.

180°C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütöm.
Tipp:
A hőfok és sütési idő egy jó kiindulópont, de ismerned kell a sütőd!
A képeken a rízslisztes és laktózmentes tejjel készített verziót láthatjátok.
A készre sütött pitét a formában hagyom kihűlni
és csak ezután veszem ki a karikából.

Végül még egy kis plusz porcukorral is meghintem.
















				
															




















