Fondán vagy fondant? Mi a különbség a fondán és a fondant közt?

Fondán vagy fondant? Mi a különbség a fondán és a fondant közt?

 

 

A fondán és a fondant közt látszólag csak egy betűnyi különbség van, és bár mindegyik fő alkotója a cukor, 

a gyakorlatban mégis másképp kell felhasználni. 

 

A fondán egy cukormáz melyet leginkább mignon, Eszterházy torta, puncstorta, francia krémes tetejének bevonására használunk.

Elkészíthetjük házilag is, melyről receptet az eszterházy torta receptjénél találhattok: 

https://edesstory.hu/recept/eszterhazy-torta/51

Elkészítése azért igényel némi gyakorlatot. Nem biztos, hogy elsőre sikerül.

 

 

Fontos, hogy a megfelelő hőmérsékleten használjuk, különben nem működik vele a munka.

Azonban , ha nem akarsz az elkészítéssel bíbelődni, akkor meg is vásárolhatod a shopban:

https://edesstory.hu/termek/eszterhazy-fondan--1kgos/755

40°C-os hőmérsékletre melegítve használatkész.

Természetesen ételfestékekkel színezhető.

https://edesstory.hu/kategoriak/etelfestekek-/22

 

A fondant egy ugyancsak cukorból készült bevonó,

azonban ez nem folyékony, hanem nyújtható, nagyon rugalmas anyag.

Főként torták burkolására használhatjuk.

 

 

A keményebb anyagú cukormasszák modellezésre is alkalmasak.

 

 

Házilag is elkészíthető és a shopban is megvásárolhatod.

A fehéreket ételfestékkel is színezheted, így te alakíthatod ki azt a színt , amire leginkább szükséged van.

https://edesstory.hu/termekek/marcipan--fonadnt-es-cukorvirag-masszak-burkolashoz-es-modellezeshez/17