Fondán vagy fondant? Mi a különbség a fondán és a fondant közt?
A fondán és a fondant közt látszólag csak egy betűnyi különbség van, és bár mindegyik fő alkotója a cukor,
a gyakorlatban mégis másképp kell felhasználni.
A fondán egy cukormáz melyet leginkább mignon, Eszterházy torta, puncstorta, francia krémes tetejének bevonására használunk.
Elkészíthetjük házilag is, melyről receptet az eszterházy torta receptjénél találhattok:
https://edesstory.hu/recept/eszterhazy-torta/51
Elkészítése azért igényel némi gyakorlatot. Nem biztos, hogy elsőre sikerül.
Fontos, hogy a megfelelő hőmérsékleten használjuk, különben nem működik vele a munka.
Azonban , ha nem akarsz az elkészítéssel bíbelődni, akkor meg is vásárolhatod a shopban:
https://edesstory.hu/termek/eszterhazy-fondan--1kgos/755
40°C-os hőmérsékletre melegítve használatkész.
Természetesen ételfestékekkel színezhető.
https://edesstory.hu/kategoriak/etelfestekek-/22
A fondant egy ugyancsak cukorból készült bevonó,
azonban ez nem folyékony, hanem nyújtható, nagyon rugalmas anyag.
Főként torták burkolására használhatjuk.
A keményebb anyagú cukormasszák modellezésre is alkalmasak.
Házilag is elkészíthető és a shopban is megvásárolhatod.
A fehéreket ételfestékkel is színezheted, így te alakíthatod ki azt a színt , amire leginkább szükséged van.
https://edesstory.hu/termekek/marcipan--fonadnt-es-cukorvirag-masszak-burkolashoz-es-modellezeshez/17