Hozzávalók:
22cm átmérőjű formához
- Tojás: 3db
- Eper: 200g
- Cukor: 120g
- Vaj: 125g ( igazi vaj! Nem margarin)
- Liszt: 100g ( Gluténmentesen: 100g rízsliszt)
- Sütőpor / Szódabikarbóna: 7g
- Mandulaliszt: 80g ( zsíros, NEM paleo )
- Vanília: 1 vanília kikapart belselye, vagy egy csapott mokkáskanál őrölt vanília
- fél diónyi vaj vagy zsír a forma kenéséhez
Szóráshoz:
- Szeletelt mandula: 40g
- 1 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A tojást a cukorral és a vaníliával kihabosítom.

Hozzá keverem az olvasztott vajat

Majd a liszttel elkevert sütőport és mandulalisztet is bele dolgozom.
Gluténmentes változatban a lisztet ki lehet helyettesíteni rízsliszttel 1:1 arányban.
Ízében és állagában is tökéletesen megegyezik az eredetiével.

A megtisztított és lecsepegtetett epret egy kizsírozott vagy kivajazott
pite vagy csatos tortaformába helyezem.
Ha túl nagyok a szemek, feldarabalom.

Majd rácsorgatom a tésztát.

180 C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütöm.
Sütés vége előtt néhány perccel ( 5 perc )
megszórom a mandula szeletekkel és a egy kevés porcukorral is meghintem.

Ha nem karamelizálódik rá annyira cukor, amennyire szeretnénk,
akkor szakácsfáklyával tovább pirithatjuk.
Jó étvágyat! 


































