Hozzávalók a piskótához:
(20cm átmérőjű magas formához)
- Vaj: 230g
- Cukor: 410g
- Vanília
- Só: 1 teáskanál
- Tojás: 4db (L)
- Liszt: 325g
- Extra fekete kakaópor: 85g
- Szódabikarbóna: 1 teáskanál
- Joghurt: 350g
és én tettem bele még pluszba 1 kávéskanál ételfestéket a Sugarflair extra fekete gélfestékből, mert nem volt extra fekete kakaóm.
Hozzávalók a krémhez:
- Svájci Vajkrém: 1200g
- Étcsoki: 200g
- Sugarflair extra fekete ételfesték: 2 kávéskanál
A svájci vajkrém ből kell 1200g
Piskóta elkészítése:
A vajat , a cukrot, a vaníliát és a sót elkezdem jól kihabosítani.

Majd egyesével hozzá habosítom az egész tojásokat.

Amikor az összestojás belekerült még habosítom pár percig.
Ha már extra habos, akkor hozzá forgatom a szódabikarbónával és kakaóval elkevert lisztet.

és közben apránként hozzáadagolom a joghurtot is.


20cm átmérőjű , magasfalú formában 150-160°C-on sütöm kb 50-60 percig.

Ha kész, hagyom 10 percet a formában hűlni, majd kiborítom és hagyom teljesen kihűlni.

Krém elkészítése:
A krémhez elkészítem a svájci vajkrémet.
Ebből kb 3 adagot kell elkészíteni, hogy megkapjuk az 1200g kész svájci vajkrémet:
Felolvasztok 200g étcsokoládét, majd folyamatos keverés mellett a kész svájci vajkrémbe csurgatom.

A csokit nem melegen, de még folyós állapotban adom a vajkrémhez!

Illetve hozzá adok még a Sugarflair extra fekete ételfestékből 2 kávéskanálnyit.

először így nézett ki:

kb 15 perc múlva:

kb 1 óra múlva:
.jpg)
Tipp:
Ha az ételfestéket a csokihoz adjuk olvasztás közben , akkor még intenzívebb színt érhetünk el, mert hőre erősödik a szín.
Kb 15 perc elteltével már látható , hogy egyre erősebben feketedik.
Nekem kb 1 óra után érte el a teljes színt!
Töltés:
A piskótát 4 lapba vágom.
Állítható tortakarikába helyezem és a krémmel felváltva rétegezem a lapokat.
A krémet kb 1cm vastagon kenem a lapok közé.
A maradék krémmel pedig burkolok és díszítek.
A tortakarikát érdemes kibélelni extra magas acetát fóliával,
így nem fog odatapadni a krém a formához, egyenletes lesz az oldala és a végén
csak egy mozdulattal le kell róla húzni!


Díszítés:
Díszítéshez a C10-es számú dekorcsővel készítettem krémcsókokat

.jpg)

kihűtve pedig eszméletlen szép matt lett


Rózsaszín DecoMelts-el csurgattam:

Rose Gold és Fekete cukorcsillámot:

A tökök FunCakes fehér fondantból és Fractal pink gélfestékből készültek:
A tökök szára Sugarflair arany ételfestékkel került megfestésre:

Ismét egy olyan torta , aminek imádtam az elkészítését.
Gyorsan készül és nagyon mutatós.


































