Extra Fekete Torta Halloweenra

Extra Fekete Torta Halloweenra

Hozzávalók a piskótához:

(20cm átmérőjű magas formához)

  • Vaj: 230g
  • Cukor: 410g
  • Vanília
  • Só: 1 teáskanál
  • Tojás: 4db (L)
  • Liszt: 325g
  • Extra fekete kakaópor: 85g
  • Szódabikarbóna: 1 teáskanál
  • Joghurt: 350g

és én tettem bele még pluszba 1 kávéskanál ételfestéket a Sugarflair extra fekete gélfestékből, mert nem volt extra fekete kakaóm.

Hozzávalók  a krémhez:

A svájci vajkrém ből kell 1200g

Piskóta elkészítése:

A vajat , a cukrot, a vaníliát és a sót elkezdem jól kihabosítani.

Majd egyesével hozzá habosítom az egész tojásokat.

Amikor az összestojás belekerült még habosítom pár percig.

Ha már extra habos, akkor hozzá forgatom a szódabikarbónával és kakaóval elkevert lisztet.

és közben apránként hozzáadagolom a joghurtot is.

20cm átmérőjű , magasfalú formában 150-160°C-on sütöm kb 50-60 percig.

Ha kész, hagyom 10 percet a formában hűlni, majd kiborítom és hagyom teljesen kihűlni.

Krém elkészítése:

A krémhez elkészítem a svájci vajkrémet.

Ebből kb 3 adagot kell elkészíteni, hogy megkapjuk az 1200g kész svájci vajkrémet:

Felolvasztok 200g étcsokoládét, majd folyamatos keverés mellett a kész svájci vajkrémbe csurgatom.

A csokit nem melegen, de még folyós állapotban adom a vajkrémhez!

Illetve hozzá adok még a Sugarflair extra fekete ételfestékből 2 kávéskanálnyit.

először így nézett ki:

kb 15 perc múlva:

kb 1 óra múlva:

Tipp: 

Ha az ételfestéket a csokihoz adjuk olvasztás közben , akkor még intenzívebb színt érhetünk el, mert hőre erősödik a szín.

Kb 15 perc elteltével már látható , hogy egyre erősebben feketedik.

Nekem kb 1 óra után érte el a teljes színt!

Töltés:

A piskótát 4 lapba vágom.

Állítható tortakarikába helyezem és a krémmel felváltva rétegezem a lapokat.

A krémet kb 1cm vastagon kenem a lapok közé.

A maradék krémmel pedig burkolok és díszítek.

A tortakarikát érdemes kibélelni extra magas acetát fóliával,

így nem fog odatapadni a krém a formához, egyenletes lesz az oldala és a végén

csak egy mozdulattal le kell róla húzni!

Díszítés:

Díszítéshez a C10-es számú dekorcsővel készítettem krémcsókokat

kihűtve pedig eszméletlen szép matt lett

Rózsaszín DecoMelts-el csurgattam:

Rose Gold és Fekete cukorcsillámot:

A tökök FunCakes fehér fondantból  és Fractal pink gélfestékből készültek:

A tökök szára Sugarflair arany ételfestékkel került megfestésre:

Ismét egy olyan torta , aminek imádtam az elkészítését.

Gyorsan készül és nagyon mutatós.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft

Megújultunk!

Nézz körbe, milyen újdonságokkal várunk!

édesstory cukrászkellék és tortadekoráció webáruház
édesstory cukrászkellék és tortadekoráció webáruház
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.