Fahéjas, Narancsos Cupcake

Hozzávalók:

  • Tojás :1 db
  • Méz: 50 g
  • Cukor: 150 g
  • Vanília kikapart belseje
  • Fahéj: 1 teáskanál
  • Narancs reszelt , kezeletlen héja
  • Citrom kezeletlen, reszelt héja
  • Tej: 2,5 dl
  • Olaj: 1 dl
  • Csipet só
  • Liszt : 250 g
  • Sütőpor: 1 csomag

A vaníliát a mézet , tojást és

a cukrot,sót kikeverem,

majd hozzá csorgatom a tejet

az olajat és

végül hozzákeverem

a sütőporral elkevert lisztet ,

fahéjat és a reszelt citrom és narancshéjat.

Kapszlikkal kibélelt sütőformába kanalazom. 

Jó tanács:

¾ ig töltsük a kapszlikat ,

mert a sütés közben fel fognak jönni .

180 fokra előmelegített sütőben

30 percig sütöm a nagy formát,

a kicsiket pedig 20 percig.

Jöhet a díszítés!

Most karácsonyi hangulatban

svájci habcsókvajkrémmel díszítettem.

Svájci habcsók vajkrém recept

A színezéshez ételfesték pasztát használtam.

Jó tanács:

A színezéknek időt kell adni,

míg megmutatja a színét.

Tehát , ha nem érzitek elég intenzívnek,

ne rakjatok bele rögtön mégtöbb festéket,

hanám várjatok kicsit.

A színezett vajkrémet habzsákokba töltöttem

és különböző dekorcsövek segítségével formáltam

a tetejére a krémet.

Dekorációs csövek

Nézzétek a végeredményt a galériában.

A fotókat Szabó – Battancs Martin készítette

(2) MS Photography & Film | Facebook

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft

Megújultunk!

Nézz körbe, milyen újdonságokkal várunk!

édesstory cukrászkellék és tortadekoráció webáruház
édesstory cukrászkellék és tortadekoráció webáruház
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.