A fondán és a fondant közt látszólag csak egy betűnyi különbség van, és bár mindegyik fő alkotója a cukor,
a gyakorlatban mégis másképp kell felhasználni.
A fondán egy cukormáz melyet leginkább mignon, Eszterházy torta, puncstorta, francia krémes tetejének bevonására használunk.
Elkészíthetjük házilag is, melyről receptet az eszterházy torta receptjénél találhattok:
Elkészítése azért igényel némi gyakorlatot. Nem biztos, hogy elsőre sikerül.
.jpg)
Fontos, hogy a megfelelő hőmérsékleten használjuk, különben nem működik vele a munka.
Azonban , ha nem akarsz az elkészítéssel bíbelődni, akkor meg is vásárolhatod a shopban:
40°C-os hőmérsékletre melegítve használatkész.
Természetesen ételfestékekkel színezhető.
A fondant egy ugyancsak cukorból készült bevonó,
azonban ez nem folyékony, hanem nyújtható, nagyon rugalmas anyag.
Főként torták burkolására használhatjuk.

A keményebb anyagú cukormasszák modellezésre is alkalmasak.
.jpg)
Házilag is elkészíthető és a shopban is megvásárolhatod.
A fehéreket ételfestékkel is színezheted, így te alakíthatod ki azt a színt , amire leginkább szükséged van.



























