Francia krémes

Francia Krémes

Hozzávalók

Tésztához:

  • liszt: 280g
  • Vaj: 250g
  • víz: 150g
  • só: csipet
  • ecet: 1 kávéskanál

Krémhez:

  • Víz: 1 liter
  • Vaníliás pudingpor: 3csomag
  • Kristálycukor: 150g
  • Vaníliás cukor: 3 csomag
  • Porcukor: 200g
  • Tojásfehérje: 10db (M/L)
  • 1liter tejszín (állati vagy növényi)

A lapok elkészítése:

A lapok elkészítése 2 részből áll.

Egy vajas és egy tésztás részből.

200g hideg vajhoz hozzá dolgozok 50g lisztet.

Téglalap alakúra formázom és hideg helyre teszem pihenni.

Ha nagyon lágy, akkor a hűtőbe is betehetjük.

A maradék hideg vajat (50g) elmorzsolom a 230g liszttel,

mjad a vízben elkevert ecettel és sóval összekeverve alaposan kidolgozom.

Sima, ruganyos tésztát kell kapjak.

Majd hagyom 20-30 percet pihenni.

A pihenés után kinyújtom a tésztát téglalap alakúra.

A közepére helyezem a vajas részt és a tésztával becsomagolom.

(jobbról,balról, alulról és felülről ráhajtom a tésztát a vajas részre.

A lisztet mindig le kell seperni róla hajtogatásnál!

Ezt követően elnyújtom, egyenletesen lazán és nem erősen és hajtogatom.

Először az egyik oldalról hajtom be a tésztát a  közepére majd a másik oldalról ráhajtom.

Majd elfordítom ( ha eddig hosszában volt előttünk össze hajtva, akkor most keresztbe vegyük magunk elé)

Elnyújtom ismét és meghajtogatom, de most nem 3 hanem 4 részre.

Hosszában balról és jobbról is behajtom a közepéhez a tészta két szélét, majd össze ,,csukom,,

és hagyom pihenni megint 20-30 percet és megismétlem a hajtogatást.

Végül 2 részre osztva, elnyújtva sütöm meg 250°C -ra előmelegített sütőben.

Addig kell sütni, amíg szép aranybarna nem lesz!

Krém elkészítése:

A pudingporokat 250ml vízzel simára keverem.

A 200g porcukrot a vaníliás cukrot a 10 tojásfehérjével felverem.

A maradék vizet a 150g kristálycukorral felforralom.

Majd a pudingporral elkevert vízzel besűrítem.

Ha jó sűrű lett, akkor kis hőfokon hozzá forgatom, belegőzölöm a felvert tojáshabot gyors mozdulatokkal, úgy hogy a hab ne törjön össze.

Az első leveles lapot sütőkeretbe helyezem.

Majd ráöntöm a krémet és elegyengetem.

Hagyom kihűlni.

1 liter jéghideg tejszínt verek fel. (állati és növényi is jó )

Ezt a krém tetejére egyengetem.

A másik laphoz olvasztok fondan mázat,

melegítés közben keverek a mázba egy kis kávét .

Majd behúzom vele a lapot.

Egyenlő részre felvágom a mázzal megkent lapot és így helyezem a tejszínhabos rész tetejére.

Hűtőbe teszem még néhány órára, majd a keret eltávolítása után felszeletelem.

Fondánról itt olvashatsz bővebben és receptet is találsz hozzá

Legújabb termékek a shopban

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft

Megújultunk!

Nézz körbe, milyen újdonságokkal várunk!

édesstory cukrászkellék és tortadekoráció webáruház
édesstory cukrászkellék és tortadekoráció webáruház
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.