E171 MENTES Fehérítő Por Használata
Előfordult már veled, hogy szép babakék vajkrémet szerettél volna készíteni és helyette valami zöldes árnyalatú rémséget kaptál?
Velem már igen! A jó hír azonban az, hogy ennek mától vége!
A megoldást pedig a leírásban meg is találod!
Mégjobb hír pedig, hogy az E171 MENTES fehérítő por nem csak kipróbálásra került, hanem már a shopban is elérhető!
Extra Fehér Svájci Vajkrém Elkészítése
- Svájci vajkrém
Első lépésként a jól bevált svájci vajkrém recept alapján készítettem,
összesen 3 adagot ehez a tortához a burkoláshoz.
A recept itt található:
A szépen kihabosított vajkrémhez kevertem egy keveset a fehérítő porból.

Apránként adagoltam és hagytam időt, hogy kidolgozhassa magát.
Míg végül egy hófehér színt nem kaptam.

Ehez már bátran mertem hozzá adni a kék ételfesték gélt.

A torta burkolása és díszítése
Nem maradt hátra más, minthogy ezt a csodaszép kék krémet felvinni a tortára!
Egy állítható magas sütőkeretet extra magas acetát fóliával béleltem
és így töltöttem be a tortát!
Így a torta nem ragadt oda a forma falához és szép sima is lett.
Betöltésnél lágyabb krémet választottam ezért a töltelék betöltése előtt
gyűrűt húztam a vajkrémből a szélekre


Sehol egy zöldes árnyalat! Mindenhol csodaszép kék!
Mivel emeletes torta készült nem maradhatott el a tortarúd használata sem!

Tipp:
A tortáknál mindig alátétet használok, ami pont ugyan akkora, mint a torta átmérője.
Akár méretre is vágható. Ezekből elég vékonyabb is. Ezt bele burkolom a torába, hogy ne látszódjon.
Majd a torta alá pedig egy , a tortánál nagyobb átmérőjű torta dobot helyezek.
Igy nagyon stabil és mutatós lesz.

A fondant díszekhez FunCakes fondantot használtam Fractal ételfesték géllel.






Hamupipőke ruháját egy kevés lüszterporral is meghintettem.
A betűket és az arany részeket pedig a
Sugarflair matt arany festékkel festettem ki egy ecset segtségével.

Végül minden dísz a helyére került.































