gluténmentesen, tejmentesen
A recept a glutenmentesovezet.hu -ról származik.
Hozzávalók:
Tésztához:
- Finomra őrölt rízsliszt: 200g
 - Darált dió: 50g
 - Növényi vaj (puha) (nálam Alsan bio) : 110g
 - Tojás: 1db M-es
 - Szódabikarbóna: 1 kávéskanál
 - Porcukor: 60g
 - Vanília kikapart belseje
 - Citrom reszelt héja
 
Bevonóhoz:
- étcsoki: 100g
 - étolaj 1 evőkanállal vagy egy diónyi vaj
 
Tölteléknek:
- málna vagy szilva lekvár
 
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat egy tálban egynemű tésztává gyúrjuk.
A tojásfehérje helyett 1 púpos teáskanál natur vegán joghurtot tettem hozzá.
30 percig pihentessük a hűtőben!
2 sütőpapír közt kb 3mm vastagra nyújtjuk. majd szaggatjuk.
Kiszúrókat itt találod


180C-on kb 15 percig világosra sütjük.
Rízslisztnél fontos, hogy ne legyen barna.
A rízslisztes tésztáknak sokkal világosabb színük lesz, mint búzalisztes társaiknak.
Ha kihűlt, lekvárral összeragasztjuk.
A csokit és az olajat / vajat vízgőz felett felolvasztjuk és egy mártóvilla
segítségével megmártjuk a csokiban a sütiket.
A tetejét dióval vagy lioflizált gümölcsökkel is díszíthetjük.




				
															




















