Mágnás Diós Pite

Mágnás Diós Pite

Hozzávalók a tésztához:

  • Liszt: 30dkg / Gluténmentesen ugyanennyi rízsliszt és igény szerint 1 teáskanál útifűmaghéj
  • Zsír: 18dkg / vagy 22dkg vaj
  • Porcukor: 10dkg
  • Sütőpor: 1 csomag
  • Tojás: 1db
  • Citrom: 1 kezeletlen citrom reszelt héja és leve

Hozzávalók a töltelékhez:

  • Baracklekvár a kenéshez: 5 evőkanál
  • Cukor : 20dkg
  • Tojás: 4db
  • Vaníliás cukor: 1 csomag
  • Dió: 15dkg darált

Elkészítés:

A lisztet elmorzsolom a zsírral, majd a tészta  összes többi hozzávalójából egynemű tésztát gyúrok.

A tészta 3/4 részét bele nyújtom egy tepsibe, vagy sütőkeretbe (24cm x 35cm sütőkeretet használtam)

A gluténmentes, rízslisztes tésztát két sütőpapír közt nyújtom el, hogy könnyebb legyen vele a munka.

Egy teáskanál útifűmaghéjat is szabad hozzá adni, ez is megkönnyíti a tésztával való munkát.

Segít, hogy ruganyosabb legyen.

A töltelék hozzávalóiból a tojásokat szétválasztom

A sárgákat a cukorral és a vaníliával kihabosítom.

Hozzá forgatom  a diót

A tojásfehérjékből habot verek

és óvatosan a diós masszához forgatom.

A tepsibe helyezett tésztát megkenem házi baracklekvárral

Nekem ez a méret 5 evőkanállal vett fel.

Rákenem a diós masszát.

A maradék tésztából rácsokat sodrok és berácsozom vele a sütit.

180C-ra előmelegített sütőben, 170 C-on 35 percig sütöm.

Tipp:

A hőfok és sütési idő mindig csak egy jó kiindulási pont,

azonban ki kell ismerned kell a saját sütődet!

Legújabb termékek a shopban

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft

Megújultunk!

Nézz körbe, milyen újdonságokkal várunk!

édesstory cukrászkellék és tortadekoráció webáruház
édesstory cukrászkellék és tortadekoráció webáruház
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.