Hozzávalók a tésztához:
- Liszt: 30dkg / Gluténmentesen ugyanennyi rízsliszt és igény szerint 1 teáskanál útifűmaghéj
 - Zsír: 18dkg / vagy 22dkg vaj
 - Porcukor: 10dkg
 - Sütőpor: 1 csomag
 - Tojás: 1db
 - Citrom: 1 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
 
Hozzávalók a töltelékhez:
- Baracklekvár a kenéshez: 5 evőkanál
 - Cukor : 20dkg
 - Tojás: 4db
 - Vaníliás cukor: 1 csomag
 - Dió: 15dkg darált
 
Elkészítés:
A lisztet elmorzsolom a zsírral, majd a tészta összes többi hozzávalójából egynemű tésztát gyúrok.

A tészta 3/4 részét bele nyújtom egy tepsibe, vagy sütőkeretbe (24cm x 35cm sütőkeretet használtam)
A gluténmentes, rízslisztes tésztát két sütőpapír közt nyújtom el, hogy könnyebb legyen vele a munka.
Egy teáskanál útifűmaghéjat is szabad hozzá adni, ez is megkönnyíti a tésztával való munkát.
Segít, hogy ruganyosabb legyen.

.jpg)
A töltelék hozzávalóiból a tojásokat szétválasztom
A sárgákat a cukorral és a vaníliával kihabosítom.

Hozzá forgatom a diót

A tojásfehérjékből habot verek

és óvatosan a diós masszához forgatom.


A tepsibe helyezett tésztát megkenem házi baracklekvárral

Nekem ez a méret 5 evőkanállal vett fel.
Rákenem a diós masszát.

A maradék tésztából rácsokat sodrok és berácsozom vele a sütit.

180C-ra előmelegített sütőben, 170 C-on 35 percig sütöm.

Tipp:
A hőfok és sütési idő mindig csak egy jó kiindulási pont,
azonban ki kell ismerned kell a saját sütődet!











				
															




















