Málnás Csokitorta

Málnás Csokitorta

Hozzávalók:

(15cm-es magasfalú formához)

Piskótához:

  • Cukor: 300g
  • Liszt: 213g
  • Kakaó (cukrozatlan): 70g 
  • Só: 1/2 teáskanál
  • Sütőpor: 5g
  • Szódabikarbóna: 5g
  • Tojás: 2db (M)
  • Olvasztott sertészsír / étolaj: 80g
  • Tej: 120g
  • Főzött fekete kávé: 160g

Csokis Krémhez:

  • Cukor. 60g
  • Tejszín: 220g
  • Csoki: 220g (85%-os)
  • Vaj: 100g (igazi vaj, NEM margarin)
  • Vanília: 1/2 kikapart belselye

Málna Réteghez és Öntethez:

  • Málna: 300g (fagyos is jó)
  • + 100g friss málna szem a rétegek közé és díszítésnek
  • Cukor: 90g
  • Citrom leve: 1/4

Piskóta elkészítése:

A cukrot, a tojásokat, zsíradékot, tejet, kávét egyneműre keverem,

kissé habosítom.

Vigyázz! Híg és fröcsög!!!

A kakóval, sütőporral, szódabikarbónával, sóval elkevert lisztet,

fokozatosan hozzá adom

Majd teljesen simára, csomómentesre keverem.

Lehet géppel is!

Egy kizsírozott, kilisztezett 15cm-es magasfalú formába öntöm.

Kicsit leütögetem a konyhapulton, hogy a felesleges levegőbuborékok távozzanak belőle.

180°C-ra előmelegített sütőben 160°C-on 60 percig sütöm légkeverés nélkül alul-felül.

Tipp:

A hőfok és sütési idő egy nagyon jó kiindulópont, de ismerned kell a sütőd! 

A megadott értékekben lehet eltérés!

Nagyon szép, masszív piskóta lesz belőle.

Ha megsült, nem öntöm azonnal ki,

hagyom a formába 20-30 percig és csak utána fordítom ki a formából.

( a fotón csak a forma kilisztezése maradt vissza, ez látható)

Csokoládé Krém Elkészítése:

Az apróra tört csokit vagy csokipasztillát, a porcukrot és az apróra vágott vajat 

egy hőálló tálba teszem.

A tejszínt felforrósítom, majd a csokira,vajra, porcukorra öntöm.

Teljesen simára keverem.

Tipp:

Csak porcukrot használj! A kristálycukor itt nem opció.

A porcukor mennyisége a 85%-os Lindt csoki mellett érvényes.

Magasabb cukortartalmú csoki használata esetén csökkenteni kell a cukor mennyiségét,

hogy ugyanazt az intenzitást érjük el.

A csokis krémet érdemes előtte este vagy legalább 5 órával a felhasználás előtt elkészíteni.

Hideg helyen tárold!

Ha hűtőbe teszed, használat előtt legalább fél órával vedd ki a hűtőből!

Fantasztikus állagú és ízű krémet kapunk.

Szuper tölteni és burkolni is.

Málna öntet elkészítése:

A málnát a cukorral és a citromlével össze forralom.

Kicsit átturmixolom, hogy könnyebb legyen paszírozni.

Majd egy szűrön lepaszírozom.

Így egy sima, magmentes, folyós, de enyhén sűrű szirupot kapok.

A torta összeállítása:

A piskótát 3 részre vágom

Az első lapot – ( általában, a tetejét teszem alulra)

egy torta alátétre heylezem.

A tortaalátét és a piskóta közé egy kevés krémet kenek, hogy oda tapadjon.

A krémet gondolatban 3 felé osztom.

2 egyenlő és a 3. egy kicsit nagyobb adag maradjon.

2 réteg krém és egy nagyobb réteg a burkoláshoz – díszítéshez.

Az első lapot megkenem egy kevés málnaöntettel

majd felviszem rá az első adag krémet

A krémre pedig kilapított vagy felezett málnaszemeket helyezek.

majd jöhet a következő lap, rá a málna öntet, a krém, a málna szemek,

végül a 3. lap is jöhet a tetejére.

A málnaöntetből a teljes mennyiséget, nem kenem a rétegek közé

hanem a tálaláshoz is hagyok belőle és azzal csorgatom meg a szelet 

a tányéron.

A maradék csokikrémből egy keveset kiveszek a díszítéshez,

a többivel pedig szépen beburkolom, egy spatula és magas habsimító segítségével,

A díszítésre szánt krémet habzsákba töltöm

és egy kedvenc díszítőcső segítségével, krémcsókokat nyomok a tetejére.

A málna szemeket pedig kedvedre dekorálhatod  arany ételfestékkel vagy lüszterporral.

( a képen látható málnaszemeket Sugarflair arany ételfestékkel festettem és 

egy kis szikrázó arany selyemporral még csillogóbbá tettem)

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft

Megújultunk!

Nézz körbe, milyen újdonságokkal várunk!

édesstory cukrászkellék és tortadekoráció webáruház
édesstory cukrászkellék és tortadekoráció webáruház
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.