Hozzávalók a piskótához:
- Tojás: 4db
 - Cukor: 80g
 - Méz: 25g
 - Sütőpor: 6g
 - Kakaópor: 20g
 - Rízsliszt: 130g
 - Sertészsír: 60g
 - Kókuszkrém: 50g
 
Hozzávalók a habhoz:
- Tojásfehérje: 140g (4db)
 - Cukor: 200g
 - Citromlé: pár csepp
 - Só: csipet
 
kenéshez baracklekvár
Hozzávalók a mázhoz:
- Kakaópor: 350g
 - Porcukor: 50g
 - Víz: 10g
 - Vaj: 100g
 
Piskóta elkészítése:
A cukrot a mézet és a zsírt elkezdem habosítani,


majd hozzá adagolom a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet és a kókuszkrémet is.


160°C-ra előmelegített sütőben nagyjából 30-35 percig sütöm.
Tipp:
( Ez egy jó kiindulópont, viszont ismerned kell a saját sütődet)
A forma mérete , amit használtam: 20cm x 25cm

Hab elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral,a citromlével és a csipet sóval gőz felett kemény habbá verem.
Most a cukorból felel fele arányban használtam kristály és porcukrot.

.jpg)

Tipp:
Figyelj, hogy a habüst ne érjen bele a forróvizbe.
A víz folyamatosan forrjon, de ne lobogjon, mint a lúg, mert akkor a hab oda szárad az edény falához
és roszogni foga fogaink közt a habba visszakerült kemény darabkák,
melyek a visszakristályosodást is elősegítik.
A máz elkészítése:
A kakaóport a vizet és a porcukrot lassú tázön összemelegítem


Hozzá adom avajat is

Ilyen szép mázat kapok

Tipp:
Ne forrald! Csak főzd!
Összeállítás:
A kihűlt tésztát vékonyan lekenem forró baracklekvárral.

Ráhalmozom a tojáshabot.


Lekenem a csokimázzal.

Tipp:
Ha a tojáshab rákerült a tésztára, érdemes kicsit lehűteni, mielőtt rátesszük a mázat.
És a máz esetében is figyelni kell, hogy szobahőmérsékletűre visszahűtve enjük a hab tetejére és ne melegen!


				
															




















