Négerkocka Gluténmentesen

Négerkocka Gluténmentesen

Hozzávalók a piskótához:

  • Tojás: 4db
  • Cukor: 80g
  • Méz: 25g
  • Sütőpor: 6g
  • Kakaópor: 20g
  • Rízsliszt: 130g
  • Sertészsír: 60g
  • Kókuszkrém: 50g

Hozzávalók a habhoz:

  • Tojásfehérje: 140g (4db)
  • Cukor: 200g
  • Citromlé: pár csepp
  • Só: csipet

kenéshez baracklekvár

Hozzávalók a mázhoz:

  • Kakaópor: 350g
  • Porcukor: 50g
  • Víz: 10g
  • Vaj: 100g

Piskóta elkészítése:

A cukrot a mézet és a zsírt elkezdem habosítani,

majd hozzá adagolom a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet és a kókuszkrémet is.

160°C-ra előmelegített sütőben nagyjából 30-35 percig sütöm. 

Tipp:

( Ez egy jó kiindulópont, viszont ismerned kell a saját sütődet)

A forma mérete , amit használtam: 20cm x 25cm

Hab elkészítése:

A tojásfehérjét a cukorral,a  citromlével és a csipet sóval gőz felett kemény habbá verem.

Most a cukorból felel fele arányban használtam kristály és porcukrot.

Tipp:

Figyelj, hogy a habüst ne érjen bele a forróvizbe.

A víz folyamatosan forrjon, de ne lobogjon, mint a lúg, mert akkor a hab oda szárad az edény falához

és roszogni foga  fogaink közt a habba visszakerült kemény darabkák,

melyek a visszakristályosodást is elősegítik.

A máz elkészítése:

A kakaóport a vizet és a porcukrot lassú tázön összemelegítem

Hozzá adom avajat is 

Ilyen szép mázat kapok

Tipp:

Ne forrald! Csak főzd!

Összeállítás:

A kihűlt tésztát vékonyan lekenem forró baracklekvárral.

Ráhalmozom a tojáshabot.

Lekenem a csokimázzal.

Tipp:

Ha a tojáshab rákerült a tésztára, érdemes kicsit lehűteni, mielőtt rátesszük a mázat.

És a máz esetében is figyelni kell, hogy szobahőmérsékletűre visszahűtve enjük a hab tetejére és ne melegen!

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft

Megújultunk!

Nézz körbe, milyen újdonságokkal várunk!

édesstory cukrászkellék és tortadekoráció webáruház
édesstory cukrászkellék és tortadekoráció webáruház
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.