Isler gluténmentesen, tejmentesen
A recept a glutenmentesovezet.hu -ról származik.
Hozzávalók:
Tésztához:
- Finomra őrölt rízsliszt: 200g
- Darált dió: 50g
- Növényi vaj (puha) (nálam Alsan bio) : 110g
- Tojás: 1db M-es
- Szódabikarbóna: 1 kávéskanál
- Porcukor: 60g
- Vanília kikapart belseje
- Citrom reszelt héja
Bevonóhoz:
- étcsoki: 100g
- étolaj 1 evőkanállal vagy egy diónyi vaj
Tölteléknek:
- málna vagy szilva lekvár
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat egy tálban egynemű tésztává gyúrjuk.
A tojásfehérje helyett 1 púpos teáskanál natur vegán joghurtot tettem hozzá.
30 percig pihentessük a hűtőben!
2 sütőpapír közt kb 3mm vastagra nyújtjuk. majd szaggatjuk.
Kiszúrók: https://edesstory.hu/termekek/sutipecsetek-es-kiszurok-kekszek--mezesek--fondant-diszek-keszitesehez/10
180C-on kb 15 percig világosra sütjük.
Rízslisztnél fontos, hogy ne legyen barna.
A rízslisztes tésztáknak sokkal világosabb színük lesz, mint búzalisztes társaiknak.
Ha kihűlt, lekvárral összeragasztjuk.
A csokit és az olajat / vajat vízgőz felett felolvasztjuk és egy mártóvilla
segítségével megmártjuk a csokiban a sütiket.
A tetejét dióval vagy lioflizált gümölcsökkel is díszíthetjük.
https://edesstory.hu/termekek/liofilizalt-gyumolcsok-/20