Málna Ganache
Hozzávalók
Málna Ganache-hoz:
-
Fehér csoki: 300g
-
Tejszín: 150ml
-
málna: 115g fagyos málna
Málna Ganache Elkészítése:
Először a málna pürét készítem el.
Fagyos málnát használtam, de természetesen használhatsz friss málnát is.
Egy lábasba szépen össze forralom a málnát
Amikor már teljesen össze esett, botmixerrel kicsit megdolgozom
Így sokkal könnyebb lesz átpaszírozni
Egy apró lyukú szűrőn, amin nem mennek át a magok, átnyomom
Egy szép sima állagú, sűrű málna pürét kapunk.
Ezután a csokoládét apró darabokra tördelem egy hőálló tálba .
Ha pasztillát használsz, erre a lépésre nincs is szükség.
A tejszínt felforrósítom, majd a csokidarabokra öntöm
és addig kevergetem míg teljesen fel nem oldódik és szép sima nem lesz.
Majd egybe öntöm a málna pürénkkel és a botmixerrel szépen össze keverem.
Először csak egy kevés fehércsokis ganache-t adok a málnapüréhez,
majd az egészet egybe keverem.
Fantasztikus a színe és az illata.
Néhány órára vagy egy éjszakára hűvös helyre, vagy hűtőbe teszem.
Nekem állt egy éjszakát. Másnap pedig szépen kihabosítottam.
Tipp:
Ha hűtőben vagy nagyon hideg helyen volt,
habosítás előtt egy órával vegyük ki szobahőmérsékletre.
Ez már pedig a kihabosított ganache