Málna Ganache

Málna Ganache

 

 

Hozzávalók

Málna Ganache-hoz: 


 

  • Fehér csoki: 300g

  • Tejszín: 150ml

  • málna: 115g fagyos málna 



 

Málna Ganache Elkészítése:


 


 

Először a málna pürét készítem el.


 

Fagyos málnát használtam, de természetesen használhatsz friss málnát is.


 

Egy lábasba szépen össze forralom a málnát


 


 

Amikor már teljesen össze esett, botmixerrel kicsit megdolgozom


 


 

Így sokkal könnyebb lesz átpaszírozni


 


 

Egy apró lyukú szűrőn, amin nem mennek át a magok, átnyomom


 


 

Egy szép sima állagú, sűrű málna pürét kapunk.

 

Ezután a  csokoládét apró darabokra tördelem egy hőálló tálba .

Ha pasztillát használsz, erre a lépésre nincs is szükség.


 

A tejszínt felforrósítom, majd a csokidarabokra öntöm


 


 

és addig kevergetem míg teljesen fel nem oldódik és szép sima nem lesz.


 


 

Majd egybe öntöm a málna pürénkkel és a botmixerrel szépen össze keverem.

Először csak egy kevés fehércsokis ganache-t adok a málnapüréhez, 

majd az egészet egybe keverem.


 


 

Fantasztikus a színe és az illata.


 


 

Néhány órára vagy egy éjszakára hűvös helyre, vagy hűtőbe teszem.


 

Nekem állt egy éjszakát. Másnap pedig szépen kihabosítottam.


 

Tipp:

Ha hűtőben vagy nagyon hideg helyen volt,

habosítás előtt egy órával vegyük ki szobahőmérsékletre.


Ez már pedig a kihabosított ganache