Vaníliás piskótatekercs gyümölccsel

Vaníliás Piskótatekercs Gyümölccsel

 

 

 

Hozzávalók:

 

Piskótához:

  • Tojás: 7db
  • Cukor: 7 evőkanál
  • Liszt: 7 evőkanál ( gluténmentesen rízsliszt is lehet)
  • Sütőpor: 3g

 

Krémhez:

  • vaníliás pudigpor: 2csomag (80g)
  • Tej: 500ml (növényi is lehet)
  • cukor: 4 evőkannál
  • Vaj: diónyi
  • Tejszín: 250ml  (növényi is lehet)
  • zselatin 1 lap

Gyümölcs: nálam most pár szem eper került a krémbe felkockázva,

illetve díszítésnek még málnát és áfonyát használtam, de bármilyen gyümölcs lehet.

 

 

Piskóta elkészítése:

 

Egy másik receptnél találhattok képeket és részletesebb leírást, ha szükséges:

https://edesstory.hu/recept/malnas-piskotatekercs/39)

 

A tojásokat ketté választom.

A fehérjét habbá verem, de nem túl keményre.

Hozzá adom a cukrot és ezzel tovább verem, míg stabil, csúcsos habot nem kapok.

Kis fokozaton hozzá keverem a tojások sárgáját.

Majd a sütőporral elkevert lisztet is bele forgatom.

 

Egy zsírpapírral bélelt gáztepsibe öntöm és 180°C-on kb 20 perc alatt világosra sütöm.

A hőfok és sütési idő csak kiindulópont! Ismerned kell a saját sütődet!

 

Egy nyirkos, nedves konyharuhára borítom és azzal együtt feltekerve hagyom kihűlni.

 

 

Krém elkészítése:

 

Hideg vízbe beáztatom a zselatin lapot.

A tej felét fel teszem egy lábasban főni.

A tej másik felét a cukrot és a pudingport egy shakerben össze rázom csomómentesre.

Majd a forró tejhez öntöm és besűrítem vele.

Ha kész, leveszem a tűzhelyről és bele keverem a diónyi vajat és a kicsavart lapzselatint.

 

Egy folpackkal légmentesen letakarva hagyom kihűlni.

 

A jéghidegre behűtött tejszínhabot felverem.

A kihűlt vanília pudingot robotgéppel kicsit átkeverem.

A kihűlt pudinghoz egy spatulával hozzá forgatom a tejszínhabot.

 

Betöltés:

 

Kitekerem a piskótát.

Vékonyan megkenem a krémmel,

megszórom egy kevés gyümölccsel.

Tényleg nem túl sokkal, mert nagyon fellazítja a krémet.

Majd szorosan feltekerem.

A maradék krémet habzsákba töltöm és a tetejét ezzel díszítem egy dekorcső segítségével.

Megszórom egy kevés gyümölccsel és aranyfóliát illetve szórócukrot is teszek rá, hogy még mutatósabb legyen.

 

Arany fóliát itt találsz:

https://edesstory.hu/termekek/eheto-arany-es-ezust-folia/40

Szórócukrokat pedig itt:

https://edesstory.hu/termekek/cukordiszek-sutik-tortak-dekoralasahoz/37

További dekorációs eszközök:

https://edesstory.hu/kategoriak/dekoracios-eszkozok-suteshez--tortakesziteshez--sutemenyekhez/1