Sajttorta

Sajttorta

Hozzávalók:

Tésztához:

  • liszt 200 g ( vagy ugyanennyi rízsliszt, gluténmenteset szeretnél )
  • vaj 125g ( szoba-hőmérsékletű )
  • tojás egész: 1 db
  • sütőpor 1 teáskanál
  • cukor : 80 g

Töltelék:

  • Vaj: 70 g olvasztott
  • Philadelphia krémsajt (natur) 300 g
  • Mascarpone 300 g
  • Vanília (½ rúd kikapart belseje)
  • Porcukor 5 evőkanál
  • Keményítő 40 g
  • Tojás 4 db
  • Tejföl 180 g
  • Citromlé 1 evőkanálnyi frissen facsart 

Tészta elkészítése:

A tésztához először a szárazanyagokat elmorzsoljuk a puha vajjal.

Majd hozzá adom a tojást .

Egy zsírpapíron vagy kettő között kissé elnyújtom.

 és a formába fordítom, a papír nélkül, majd az ujjammal belenyomkodom.

Hagyom kissé rusztikusra a szélét, ettől még szebb lesz.

Félre teszem és elkészítem a tölteléket.

Töltelék elkészítése:

Egy tálba elkeverem kis fokozaton a philadelphiát a mascarponét, vaníliát, a cukrot, a tejfölt a citromlét.

Ezután hozzá keverem az olvasztott vajat majd a tojásokat és a keményítőt is.

A fenti képen látható állagot kapok.

A tészta közepébe kanalazom a masszát.

A sütő aljába egy jénaiba vizet teszek .

A  sütit fölé helyezem és 150-160 fokon 50-60 percig sütöm.

Majd résnyire nyitott ajtónál 100 fokon 10 percig még hagyom kicsit,

ezután pedig a sütőben hagyom kihűlni ugyancsak résnyire nyitott ajtónál.

Ilyenkor még kissé puhának tűnhet a közepe és azt hiheted, hogy nyers vagy , hogy folyni fog,  de nem az.

Mire kihűl tökéletes lesz az állaga.

A galériában megtekintheted a végeredményt!

Jó étvágyat!

Legújabb termékek a shopban

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft

Megújultunk!

Nézz körbe, milyen újdonságokkal várunk!

édesstory cukrászkellék és tortadekoráció webáruház
édesstory cukrászkellék és tortadekoráció webáruház
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.