svájci vajkrém

Svájci Habcsók Vajkrém

Ez egy fantasztikus recept!

Ha uáltad is a vajkrémet, ezt tutira szeretni fogod.

Egészen biztosan megváltozik a

vajkrémekről alkotott véleményed.

Ez a recept elegendő egy 15 cm- es,

extra magas torta burkolásához,

kb 1 -1,5 cm vastagon.

Hozzávalók:

  • 2 db tojásfehérje
  • 150 g kristálycukor
  • 250 g szobahőmérsékletű vaj ( a legjobb, ha igazi vajat használsz )

amire még szükséged lesz:

  • fazék
  • egy habüst vagy másik fazék , ami passzol az első fazékra
  • hőmérő
  • gépi habverő
  • kézi habverő

Elkészítés:

Vizet forralok, nem hagyom lobogni

csak közepesen forralom.

Egy habüstbe össze elegyítem a tojásfehérjét a cukorral.

 Nem habosítom, csak elegyítem!

Majd a gőz fölé helyezem

és kevergetés mellett 70 fokig melegítem.

Ne habosítsuk , csak kevergessük,

de azt rendszeresen,

mert különben rántottánk lesz!

Vigyázzunk, hogy ne érjen bele a habüst a forró vízbe!

Ha nincs hőmérőd , akkor úgy tudod ellenőrizni,

hogy elérted e a kívánt hőfokot,

hogy csípősre melegíted,

azaz , ha bele dugod az ujjad,

akkor még ugyan nem égeti el,

de hirtelen ki kell húzzad,

mert már nem kellemes a hőmérséklete.

Illetve fontos, hogy a cukorszemcsék

maradéktalanul olvadjanak el

Tipp:

Ha az oldalára ki – ki rakódik a cukor,

mindig gondosan dolgozzuk vissza,

egy vizes ecsettel,

mert különben visszakristályosodik az egész

Ha kész, félre teszem, hogy kihűljön.

Amíg a tojásfehérje hűl,

kihabosítom a vajat!

Teljesen fehéredésig habosítom! 

( Amikor már azt gondolod, hogy jó lesz,

akkor még habosítsd néhány percig )

Amikor minden kész,

kihűlt a tojásfehérje és kihabosodott a vaj ,

akkor a vajat folyamatosan elkezdem

magas fokozaton keverni

és fokozatosan hozzá csorgatom a tojásfehérjét

Jó tanács:

Nagyon fontos, hogy ne legyenek hőmérsékletbeli különbségek ,

mert kicsapódik az egész.

Majd egészen addig keverjük,

míg egy szép , habos krémes állagot nem kapunk.

Ez akár 15 perc is lehet.

De megéri a fáradozást,

az eredmény fantasztikus

Tipp:

Ha szeretnénk, színezhetjük is pár csepp ételfesték géllel

Az ételfestéknek mindig adj időt,

mert a szín idővel intenzívebb lesz

Ízesíthetjük is különböző pürékkel, pasztákkal.

A gyümölcspüréknél mindig figyeljünk az arányokra,

hogy csak annyi kerüljön bele,

hogy a krém ne váljon folyóssá!

Burkoljunk, töltsünk és díszítsünk!

Egyszerűen fantasztikus!

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft

Megújultunk!

Nézz körbe, milyen újdonságokkal várunk!

édesstory cukrászkellék és tortadekoráció webáruház
édesstory cukrászkellék és tortadekoráció webáruház
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.