Hozzávalók:
- Sertészsír ( vagy 250g vaj is lehet) : 220g
 - Cukor: 150g
 - Vanília kikapart belselye
 - Tojás: 5db (M)
 - Liszt: 250g vagy – gluténmentesen : 190g sima rízsliszt és 60 teljes kiőrlésű rízsliszt
 - Sütőpor: 8g
 - Só: csipet
 - Tej: 55g / tejmentesen ugyanennyi növényi tej
 - Kakaó: 30g
 
( A képeken látható süti sertészsírral, kókusztejjel és rízsliszttel készült glutén és tejmentesen)
Elkészítés:
Első lépésként a zsiradékot és a tojásokat a cukorral és a vaníliával jól kihabosítom.
Sertészsír esetében is ugyanúgy működik, mint vajjal.
Mindkét esetben a lényeg, hogy a zsíradék szobahőmérsékletű és puha legyen!!

Majd hozzá keverem a sütőporral és sóval elkevert lisztet.

Addig keverem, míg szép sima masszát nem kapok.

Az így kapott masszánkat kétfelé veszem és az egyik feléhez hozzá adom a tejet és a kakaót.

Teljesem simára és csomómentesre keverem.

Egy kizsírozott és kilisztezett kuglóf formába öntöm a masszákat.
A masszát többféleképp is bele lehet tenni a formába, attól függően, hogyan szeretnénk mintázni.
Én most csak egyszerűen, a fehéret alulra tettem, majd rákanalaztam a barna tésztát is.


Tipp:
Megsüthető egyszerű , gyümölcskenyér formában is.
Ebben az esetben a sütési idő felénél, hosszában , középen
3cm mélyen vágjuk meg a sütit és így süssük tovább.
Elképesztően mutatós lesz majd!
A sütőt előmelegítem 170C-ra
és nagyjából 35 percig sütöm (alul-felül)
Mindig mondom, hogy a sütési iső és hőfok
csak egy jó kiindulási pont, de mindenképp ismerned kell a sütőd!
Tipp:
Légkeverést szabad használni, de nem kötelező.

A formában hagyom kihűlni és csak azután fordítom ki.
Tényleg elképesztően szaftos!!!
A kakós része már-már krémes 















				
															




















