Gluténmentes Fánk

Gluténmentes Fánk

Mama receptje átalakítva

Hozzávalók :

8db tenyérnyi fánkhoz

  • Schär kenyérliszt: 300g
  • Porélesztő: 5g
  • Tojás: 2db
  • Cukor: 1 evőkanál
  • Só: csapott  mokkáskanál
  • Növényi tej / tej: 500ml

Elkészítés:

A tejet meglanygyosítom és a felében felfuttatom az élesztőt a cukor társaságában.

A tojások sárgáját, a sóval elkevert lisztet, a felfuttatott élesztőt és a maradék lanyos tejet jól kidagasztom.

Tipp:

A só ne kerüljön közvetlen az élesztőbe, mert attól annyi az élesztőnek

A tojásfehérjéből kemény habot verek.

Ez NEM elírás!! Ez a titok, amitől isteni lesz a fánk.

Majd a felvert tojásfehérjét a tésztához adom

és jól kidagasztom.

Nokedli tészta állagot kell kapjak!

1 órát kelesztem 40-50°C-os sütőben.

Egy jól meglisztezett sütőpapírra, nyújtófára, vagy nyújtólapra Öntöm.

Szinte magától terül.

A tetejét is belisztezem és letakarva hagyom még 20 percet.

Zsírt vagy olajat forrósítok

A tésztából  mindig annyit szaggatok ki, amennyit épp a forró zsíradékba teszek.

A kiszaggatott fánkokat a tetejével lefelé helyezem a zsíradékba és fedő alatt sütöm,

majd amikor már megfordítom, fedő nélkül sütöm tovább.

Megfelelő mennyiségű baracklekvár és porcukor társaságában fogyasztjuk. heart

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft

Megújultunk!

Nézz körbe, milyen újdonságokkal várunk!

édesstory cukrászkellék és tortadekoráció webáruház
édesstory cukrászkellék és tortadekoráció webáruház
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.