Kókuszkocka

Kókuszkocka

 

 

 

Hozzávalók:

 

  • Vaj: 80g
  • Kókuszliszt: 80g
  • Búzaliszt: 300g (rízsliszttel helyettesíthető gluténmentesen)
  • Sütőpor: 15g
  • Porcukor: 190g
  • Tojás: 2db
  • Akácméz: 1 evőkanál
  • Tej: 250ml (növényi is lehet)

a csokimázhoz:

  • Tej: 100ml
  • Kakaó: 30g
  • Vaj: 250g
  • Cukor: 250g

Forgatáshoz:

  • Kókuszreszelék: 200g

 

 

Elkészítés:

 

 

A vajat kicsit megolvasztom és a porcukorral jól kikeverem,

majd hozá adom a tojásokat és a mézet is és jól kihabosítom.

 

A kókuszlisztet elkeverem a liszttel és a sütőporral és a vajas masszához dolgozom, 

úgy, hogy közben a tejet is bele keverem.

 

Tipp:

A kókuszliszt, nem úgy működik, mint a sima liszt.

Sokkal több folyadékot vesz fel, ezért a tésztánk nem lesz folyékony.

Sokkal inkább massza szerű lesz. 

A  kész tészta könnyebben fog morzsolódni is, ezért óvatosabban kell vele bánni,

 viszont extra könnyű és brutálisan finom.

 

Egy nagyjából 25cm x 30cm -es tepsit sütőpapírral bélelek és bele kanalazom a masszát.

170C-on nagyjából 30 percig sütöm.

 

(a hőfok és idő sütőfüggő , ismerned kell a saját sütődet)

 

A mázhoz a hozzávalókat egy lábasba teszem és alacsony fokon össze főzöm.

Hagyom langyosra hűlni.

 

A kihűlt tésztát felkockázom, majd egy mártóvilla segítségével a csokiszószba mártogatom

és kókuszreszelékbe forgatom.