Kókuszkocka
Hozzávalók:
- Vaj: 80g
- Kókuszliszt: 80g
- Búzaliszt: 300g (rízsliszttel helyettesíthető gluténmentesen)
- Sütőpor: 15g
- Porcukor: 190g
- Tojás: 2db
- Akácméz: 1 evőkanál
- Tej: 250ml (növényi is lehet)
a csokimázhoz:
- Tej: 100ml
- Kakaó: 30g
- Vaj: 250g
- Cukor: 250g
Forgatáshoz:
- Kókuszreszelék: 200g
Elkészítés:
A vajat kicsit megolvasztom és a porcukorral jól kikeverem,
majd hozá adom a tojásokat és a mézet is és jól kihabosítom.
A kókuszlisztet elkeverem a liszttel és a sütőporral és a vajas masszához dolgozom,
úgy, hogy közben a tejet is bele keverem.
Tipp:
A kókuszliszt, nem úgy működik, mint a sima liszt.
Sokkal több folyadékot vesz fel, ezért a tésztánk nem lesz folyékony.
Sokkal inkább massza szerű lesz.
A kész tészta könnyebben fog morzsolódni is, ezért óvatosabban kell vele bánni,
viszont extra könnyű és brutálisan finom.
Egy nagyjából 25cm x 30cm -es tepsit sütőpapírral bélelek és bele kanalazom a masszát.
170C-on nagyjából 30 percig sütöm.
(a hőfok és idő sütőfüggő , ismerned kell a saját sütődet)
A mázhoz a hozzávalókat egy lábasba teszem és alacsony fokon össze főzöm.
Hagyom langyosra hűlni.
A kihűlt tésztát felkockázom, majd egy mártóvilla segítségével a csokiszószba mártogatom
és kókuszreszelékbe forgatom.