Barackos Pite

Barackos Pite

 

 

Hozzávalók:

 

  • Sárgabarack: 8db (méretétől fűgg)
  • Álesztő: 1/2 tasak
  • Vaj: 100g ( vegán vagy laktózmentes is lehet)
  • Liszt: 170g (gluténmentesen ugyanennyi rízsliszt)
  • Só: Csipet
  • Cukor: 50g
  • Tojás: 2db
  • Tej: 50ml (növényi is lehet)
  • Kakukkfű: Csapott mokkáskanál
  • Porcukor hinten

 

 

 

Elkészítés: 

 

Meglangyosítom a tejet, elkeverem benn a cukrot

és felfuttatom benn az élesztőt nagyjából 10 perc alatt.

A vaj legyen puha vagy enyhén olvasztott!

Majd az összes többi hozzávalóval együtt egy tálba teszem.

 

 

Jól összedolgozom a tésztát.

Ez géppel és kézzel is elvégezhető.

Majd kibélelek egy formát zsírpapírral

 

 

A masszát a formába teszem

 

 

Letakarom és 2 órát meleg helyen hagyom pihenni.

A pihenés leteltével szép, enyhén hólyagos, megkelt tésztát kapok.

 

 

Megszórom a tetejét a megtsztított és felaprított barackokkal.

 

 

Meghintem egy kevés porcukorral.

 

 

180°C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütöm.

 

Tipp:

A hőfok és sütési idő egy jó kiindulópont, de ismerned kell a sütőd!

 

A képeken a rízslisztes és laktózmentes tejjel készített verziót láthatjátok.

 

A készre sütött pitét a formában hagyom kihűlni

és csak ezután veszem ki a karikából.

 

 

Végül még egy kis plusz porcukorral is meghintem.