Barackos Pite
Hozzávalók:
- Sárgabarack: 8db (méretétől fűgg)
- Álesztő: 1/2 tasak
- Vaj: 100g ( vegán vagy laktózmentes is lehet)
- Liszt: 170g (gluténmentesen ugyanennyi rízsliszt)
- Só: Csipet
- Cukor: 50g
- Tojás: 2db
- Tej: 50ml (növényi is lehet)
- Kakukkfű: Csapott mokkáskanál
- Porcukor hinten
Elkészítés:
Meglangyosítom a tejet, elkeverem benn a cukrot
és felfuttatom benn az élesztőt nagyjából 10 perc alatt.
A vaj legyen puha vagy enyhén olvasztott!
Majd az összes többi hozzávalóval együtt egy tálba teszem.
Jól összedolgozom a tésztát.
Ez géppel és kézzel is elvégezhető.
Majd kibélelek egy formát zsírpapírral
A masszát a formába teszem
Letakarom és 2 órát meleg helyen hagyom pihenni.
A pihenés leteltével szép, enyhén hólyagos, megkelt tésztát kapok.
Megszórom a tetejét a megtsztított és felaprított barackokkal.
Meghintem egy kevés porcukorral.
180°C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütöm.
Tipp:
A hőfok és sütési idő egy jó kiindulópont, de ismerned kell a sütőd!
A képeken a rízslisztes és laktózmentes tejjel készített verziót láthatjátok.
A készre sütött pitét a formában hagyom kihűlni
és csak ezután veszem ki a karikából.
Végül még egy kis plusz porcukorral is meghintem.