Diplomata Krém
Hozzávalók:
Pastry krémhez:
- Tej: 155 g
- Tojássárgája: 3 db
- Cukor: 55 g
- Keményítő: 25 g
- Vaj: 56 g
- Vanília kikapart belseje
Chantilly krémhez:
- Tejszín: 160 g ( magas zsírtartalmú állati )
- Porcukor: 40 g habfixáló 9 g
Elkészítés:
Pastry krém elkészítése:
A tej felét felteszem főni a fele cukorral.
Az összes többi hozzávalót simára keverem egy tálba vagy egy shakerbe összerázom,
majd besűrítem vele a felforrósodott tejet .
Besűrűsödés után félre húzom és belekeverem a vajat.
Ha kész, egy folpackkal légmentesen letakarom és hagyom teljesen kihűlni.
Míg hűl, elkészítem a chantilly krémet.
Chantilly krém elkészítése:
Jó tanács:
A tejszínt használat előtt fél órával, dobjuk be a mélyhűtőbe a biztos siker érdekében.
Felverem a tejszínt, majd amikor már majdnem jó az állaga ,
hozzá adom a porcukrot és a habfixálót is.
Ha a vaníliás rém kihűlt, elegyítem is a kettőt.
Laza, gyors mozdulatokkal bele forgatom a habot a krémbe.
A végeredmény egy csodás, selymes és lágy krém.
Ahogy a bevezetőben is írtam , rengeteg felhasználási módja van és hihetetlenül finom.