Dubai Csokis Tiramisu
Hozzávalók:
- 150g Kadayif tészta https://edesstory.hu/termek/hastel-felkesz--kadayif-teszta-100g/1536
- 2 1/2 evőkanál vaj
- 200g 100% pisztácia paszta https://edesstory.hu/termek/valentines-100-gourmet-pisztaciakrem--200g/1537
- 60g kristályckor + 60g kristálycukor
- 5 tojás sárgája
- 5 tojás fehérje
- 500g mascarpone
- 1dl fekete kávé
- 1 1/2 dl tej
- 300g tejcsoki https://edesstory.hu/termekek/csoki-bevonok-es-csokoladek-bonbonkesziteshez--desszertek-bevonasahoz/19
- kb.:20db babapiskóta
- díszítésnek őrölt pisztácia
Elkészítés:
A tésztát a vajon lepirítom
Hozzá keverem a pisztácia pasztát
A tojássárgákat az első 60g cukorral kihabosítom
Majd hozzá keverem a mascarponét
A tojásfehérjét a másik 60g cukrral kemény habbá verem
A mascarponés krémet és a tojáshabot összeforgatom, vigyázva, hogy a hab ne törjön nagyon össze
A tejet és a kávét elkeverem
A tejeskávéba mártott babapiskótákat egy tálba sorakoztatom.
Az első réteghez a babapiskóták felét használom fel kb.10db-ot.
A krémet gondolatban 3 felé osztom.
Az első adag krémet a babapiskótára rétegezem
Megolvasztom a csokit és a felét a mascrponés krémre csurgatom és óvatosan kicsit elkenem.
erre a rétegre ráhalmozom a kadayf tésztás pisztácia pasztás réteget
majd erre jöhet az olvasztott csoki másik fele
arra egy újabb réteg krém
és egy újabb réteg tejeskávéba mártott bapiskóta sorozat
és jöhet az utolsó réteg krém is a tetejére
díszítésképp pedig egy kevés őrölt pörkölt pisztáciával is meg lehet szórni
Fantasztikus ízkavalkád!
Hozzávalókért látogass el a weboldalunkra vagy gyere hozzán személyesen a pápai üzletünkbe.
Itt találod:
kadayif tészta: https://edesstory.hu/termek/hastel-felkesz--kadayif-teszta-100g/1536
100% pisztácia paszta: https://edesstory.hu/termek/valentines-100-gourmet-pisztaciakrem--200g/1537
csokik: https://edesstory.hu/termekek/csoki-bevonok-es-csokoladek-bonbonkesziteshez--desszertek-bevonasahoz/19