Fahéjas, Narancsos Cupcake
Hozzávalók:
- Tojás :1 db
- Méz: 50 g
- Cukor: 150 g
- Vanília kikapart belseje
- Fahéj: 1 teáskanál
- Narancs reszelt , kezeletlen héja
- Citrom kezeletlen, reszelt héja
- Tej: 2,5 dl
- Olaj: 1 dl
- Csipet só
- Liszt : 250 g
- Sütőpor: 1 csomag
A vaníliát a mézet , tojást és
a cukrot,sót kikeverem,
majd hozzá csorgatom a tejet
az olajat és
végül hozzákeverem
a sütőporral elkevert lisztet ,
fahéjat és a reszelt citrom és narancshéjat.
Kapszlikkal kibélelt sütőformába kanalazom.
Jó tanács:
¾ ig töltsük a kapszlikat ,
mert a sütés közben fel fognak jönni .
180 fokra előmelegített sütőben
30 percig sütöm a nagy formát,
a kicsiket pedig 20 percig.
Jöhet a díszítés!
Most karácsonyi hangulatban
svájci habcsókvajkrémmel díszítettem.
Svájci habcsók vajkrém recept itt :
Svájci Habcsó Vajkrém (edesstory.hu)
A színezéshez ételfesték pasztát használtam.
itt válogathatsz a színek közül:
Gél állagú ételfestékek (edesstory.hu)
Jó tanács:
A színezéknek időt kell adni,
míg megmutatja a színét.
Tehát , ha nem érzitek elég intenzívnek,
ne rakjatok bele rögtön mégtöbb festéket,
hanám várjatok kicsit.
A színezett vajkrémet habzsákokba töltöttem
és különböző dekorcsövek segítségével formáltam
a tetejére a krémet.
Dekorációs csöveket itt találsz:
edesstory.hu/termekek/tortadiszito-dekoracios--csovek-es-kinyomok-kremekhez/5
Nézzétek a végeredményt a galériában.
A fotókat Szabó - Battancs Martin készítette