Húsvéti Muffin Dekor
Répa Muffin
Hozzávalók 12db-hoz:
- 100g apróra reszelt répa
- 75g sertészsír / 100g vaj
- 7g sütőpor
- 100g mandulaliszt / darált mandula
- 100g lisz ( gluténmentesen 75g schär kenyérliszt vagy 100g rízslliszt)
- 100g cukor
- vanília
- 2db tojás
- csipet szerecsendió
- 1/2 mokkáskanál fahéj
- pici frissen reszelt gyömbér
- 1/4 citrom reszelt héja
Az összes hozzávalót jó alaposan dolgozzuk össze!
Nagyjából félig töltsük meg vele a muffin kapszlikat, amiket az Édes Story shopból szereztél be!
170°C - on kb. 25 pecig süssük (sütőfüggő)!
Hozzávalók Krémhez:
- 250g mascarpone
- 350ml magas zsírtartalmú állati tejszín
- 100g porcukor
- vanília
- pár csepp citromlé
- kevés reszelt gyömbér és citrom héja ízlés szerint
A mascarponét alacsony fokozaton keverjük át!
Fokozatosan adagoljuk hozzá a jéghideg tejszínt és magas fokozaton verjük tovább!
Mielőtt teljesen kemény, habos krémet kapunk, előtte adjuk hozzá a citromlét, és a reszelt gyömbért és citrom héjat!
Töltsük habzsákba és az Édes Storyban vásárolt habcsővel és díszítőkkel dekoráluk ki a muffinokat!
Dekorációs Ötletek:
1. Habcsővel készített dekoráció
Díszítőcsővel és egy stabil jól formálható krém egítségével szuper dekorációk készíthetőek:
Díszítőcsöveket az alábbi linken találsz:
A nyuszipopós muffinokon a füvet svájci vajkrémből készítettem a következő dekorcső segítségével:
Ezt a díszítőcsövet is megtalálod a webshopban.
(133 fű - néven találod, amivel a képen láthatót készítettem)
A svájci vajkrémhez pedig egy receptet is találsz az alábbi linken:
Dekorcsővel készíthetőek még gyönyörű habcsókok is a muffin tetejére.
A következő képen látható krémcsókot a fentebbi receptnél olvasható
mascarponés krémmel és a következő dekorcsővel készítettem:
Ezekből a csillag csövekből több fajtát is találsz a webshopban.
Nem csak a különböző méretek közül választhatsz,
hanem a fogak száma és a csővégek átmérője is számtalan lehetőséget kínál.
Minden dekorcsőnél részletes leírás és méretek segítenek eligazodni, hogy megtaláld a neked megfelelőt:
2. Marcipán és fondant dekoráció
Fondantból saját magunk is készíthetünk figurákat, különböző díszeket,
vagy akár készen is megvásárolhatjuk őket.
A képeken látható nyuszipopókat a Smartflex fondantok segítségével készítettem,
melyeket megvásárolhatsz az Édes Story webshopban széles színválasztékban:
A nyuszi farkincáját bekentem ételragasztóval, majd kristálycukorba forgattam.
Ha pedig egyedi színekre vágysz, akkor figyelmedbe ajánlom a shopban található
ételfestékeket, így szinte bármilyen színárnyalatot el tudsz érni a fondant figurádhoz.
3. Szórócukrok , cukordíszek
A díszítés legegyszerűbb, de nagyon mutatós formája az,
amikor csak egyszerűen megvásárolunk egy kész cukordíszt vagy szórócukrot
és ezzel dobjuk fel a muffinok hangulatát.
Cukordekorációkat a következő linken találsz az Édes Story shopban: