Isler

Isler gluténmentesen, tejmentesen

A recept a glutenmentesovezet.hu -ról származik.

 

 

Hozzávalók:

 

 

Tésztához:

  • Finomra őrölt rízsliszt: 200g
  • Darált dió: 50g
  • Növényi vaj (puha) (nálam Alsan bio) : 110g
  • Tojás: 1db M-es
  • Szódabikarbóna: 1 kávéskanál
  • Porcukor: 60g
  • Vanília kikapart belseje
  • Citrom reszelt héja

Bevonóhoz:

  • étcsoki: 100g
  • étolaj 1 evőkanállal vagy egy diónyi vaj

Tölteléknek:

  • málna vagy szilva lekvár

 

 

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat egy tálban egynemű tésztává gyúrjuk.

A tojásfehérje helyett 1 púpos teáskanál natur vegán joghurtot tettem hozzá.

 

30 percig pihentessük a hűtőben!

 

2 sütőpapír közt kb 3mm vastagra nyújtjuk. majd szaggatjuk.

Kiszúrók: https://edesstory.hu/termekek/sutipecsetek-es-kiszurok-kekszek--mezesek--fondant-diszek-keszitesehez/10

 

 

180C-on kb 15 percig világosra sütjük.

Rízslisztnél fontos, hogy ne legyen barna.

A rízslisztes tésztáknak sokkal világosabb színük lesz, mint búzalisztes társaiknak.

 

Ha kihűlt, lekvárral összeragasztjuk.

A csokit és az olajat / vajat vízgőz felett felolvasztjuk és egy mártóvilla

segítségével megmártjuk a csokiban a sütiket.

 

A tetejét dióval vagy lioflizált gümölcsökkel is díszíthetjük.

https://edesstory.hu/termekek/liofilizalt-gyumolcsok-/20