Kókuszcsók

Kókuszcsók

 

 

Hozzávalók:

 

 

  • Tojásfehérje: 90g
  • Cukor: 80g ( vagy ennek megfelelő eritrit)
  • Kókuszreszelék: 220g
  • Csoki a talpaknak: 80g

Ebből a mennyiségből 16db zöld dió méretű csók lesz.

 

 

 

Elkészítés: 

 

 

A tojásfehérjéket elkezdem habbá verni,

amikor már majdnem teljesen kemény, de még kicsit

elcsúszik a habüst falán, akkor hozzá adagolom a cukrot

és ezzel együtt kemény, csúcsos habot verek.

 

 

Ha kész a habom, hozzá adom a kókuszreszeléket

és határozott, gyors mozdulatokkal egy spatula segítségével

a habba forgatom a reszeléket.

Ügyelek arra, hogy a hab ne törjön össze.

Forgatom! NEM keverem!!!

 

 

Két kanál segítségével zöld dió nagyságú halmokat készítek belőle 

egy sütőlappal kibélelt gáztepsire.

 

 

 

180C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm.

 

Tipp:

A hőfok és sütési idő egy nagyon jó kiindulópont, de ismerned kell a saját sütődet!

Kis eltérés lehet!

 

 

Hagyom kihűlni.

 

Gőz felett felolvasztom a csokit.

(Pár csepp olajat is lehet bele tenni)

 

A csókok ajját bele mártom a csokiba.

Vissza helyezem a sütőpapírra,

majd amikor a csoki megkötött

szépen felszedem őket a sütőpapírról.

 

Ilyen gyönyörű kis talpacskái lesznek: