Négerkocka Gluténmentesen
Hozzávalók a piskótához:
- Tojás: 4db
- Cukor: 80g
- Méz: 25g
- Sütőpor: 6g
- Kakaópor: 20g
- Rízsliszt: 130g
- Sertészsír: 60g
- Kókuszkrém: 50g
Hozzávalók a habhoz:
- Tojásfehérje: 140g (4db)
- Cukor: 200g
- Citromlé: pár csepp
- Só: csipet
kenéshez baracklekvár
Hozzávalók a mázhoz:
- Kakaópor: 350g
- Porcukor: 50g
- Víz: 10g
- Vaj: 100g
Piskóta elkészítése:
A cukrot a mézet és a zsírt elkezdem habosítani,
majd hozzá adagolom a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet és a kókuszkrémet is.
160°C-ra előmelegített sütőben nagyjából 30-35 percig sütöm.
Tipp:
( Ez egy jó kiindulópont, viszont ismerned kell a saját sütődet)
A forma mérete , amit használtam: 20cm x 25cm
Hab elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral,a citromlével és a csipet sóval gőz felett kemény habbá verem.
Most a cukorból felel fele arányban használtam kristály és porcukrot.
Tipp:
Figyelj, hogy a habüst ne érjen bele a forróvizbe.
A víz folyamatosan forrjon, de ne lobogjon, mint a lúg, mert akkor a hab oda szárad az edény falához
és roszogni foga fogaink közt a habba visszakerült kemény darabkák,
melyek a visszakristályosodást is elősegítik.
A máz elkészítése:
A kakaóport a vizet és a porcukrot lassú tázön összemelegítem
Hozzá adom avajat is
Ilyen szép mázat kapok
Tipp:
Ne forrald! Csak főzd!
Összeállítás:
A kihűlt tésztát vékonyan lekenem forró baracklekvárral.
Ráhalmozom a tojáshabot.
Lekenem a csokimázzal.
Tipp:
Ha a tojáshab rákerült a tésztára, érdemes kicsit lehűteni, mielőtt rátesszük a mázat.
És a máz esetében is figyelni kell, hogy szobahőmérsékletűre visszahűtve enjük a hab tetejére és ne melegen!