Négerkocka Gluténmentesen

Négerkocka Gluténmentesen

 

 

 

Hozzávalók a piskótához:

 

  • Tojás: 4db
  • Cukor: 80g
  • Méz: 25g
  • Sütőpor: 6g
  • Kakaópor: 20g
  • Rízsliszt: 130g
  • Sertészsír: 60g
  • Kókuszkrém: 50g

 

 

Hozzávalók a habhoz:

 

  • Tojásfehérje: 140g (4db)
  • Cukor: 200g
  • Citromlé: pár csepp
  • Só: csipet

 

kenéshez baracklekvár

 

 

Hozzávalók a mázhoz:

 

  • Kakaópor: 350g
  • Porcukor: 50g
  • Víz: 10g
  • Vaj: 100g

 

 

Piskóta elkészítése:

 

A cukrot a mézet és a zsírt elkezdem habosítani,

 

 

 

majd hozzá adagolom a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet és a kókuszkrémet is.

 

 

 

160°C-ra előmelegített sütőben nagyjából 30-35 percig sütöm. 

Tipp:

( Ez egy jó kiindulópont, viszont ismerned kell a saját sütődet)

A forma mérete , amit használtam: 20cm x 25cm

 

 

Hab elkészítése:

 

A tojásfehérjét a cukorral,a  citromlével és a csipet sóval gőz felett kemény habbá verem.

Most a cukorból felel fele arányban használtam kristály és porcukrot.

 

 

 

 

Tipp:

Figyelj, hogy a habüst ne érjen bele a forróvizbe.

A víz folyamatosan forrjon, de ne lobogjon, mint a lúg, mert akkor a hab oda szárad az edény falához

és roszogni foga  fogaink közt a habba visszakerült kemény darabkák,

melyek a visszakristályosodást is elősegítik.

 

 

A máz elkészítése:

 

A kakaóport a vizet és a porcukrot lassú tázön összemelegítem

 

 

 

Hozzá adom avajat is 

 

Ilyen szép mázat kapok

 

Tipp:

Ne forrald! Csak főzd!

 

 

Összeállítás:

 

A kihűlt tésztát vékonyan lekenem forró baracklekvárral.

 

 

Ráhalmozom a tojáshabot.

 

 

Lekenem a csokimázzal.

 

 

Tipp:

Ha a tojáshab rákerült a tésztára, érdemes kicsit lehűteni, mielőtt rátesszük a mázat.

És a máz esetében is figyelni kell, hogy szobahőmérsékletűre visszahűtve enjük a hab tetejére és ne melegen!