Répa Muffin
Hozzávalók 12db-hoz:
- 100g apróra reszelt répa
- 75g sertészsír / 100g vaj
- 7g sütőpor
- 100g mandulaliszt / darált mandula
- 100g lisz ( gluténmentesen 75g schär kenyérliszt vagy 100g rízslliszt)
- 100g cukor
- vanília
- 2db tojás
- csipet szerecsendió
- 1/2 mokkáskanál fahéj
- pici frissen reszelt gyömbér
- 1/4 citrom reszelt héja
Az összes hozzávalót jó alaposan dolgozzuk össze!
Nagyjából félig töltsük meg vele a muffin kapszlikat, amiket az Édes Story shopból szereztél be!
170°C - on kb. 25 pecig süssük (sütőfüggő)!
Hozzávalók Krémhez:
- 250g mascarpone
- 350ml magas zsírtartalmú állati tejszín
- 100g porcukor
- vanília
- pár csepp citromlé
- kevés reszelt gyömbér és citrom héja ízlés szerint
A mascarponét alacsony fokozaton keverjük át!
Fokozatosan adagoljuk hozzá a jéghideg tejszínt és magas fokozaton verjük tovább!
Mielőtt teljesen kemény, habos krémet kapunk, előtte adjuk hozzá a citromlét, és a reszelt gyömbért és citrom héjat!
Töltsük habzsákba és az Édes Storyban vásárolt habcsővel és díszítőkkel dekoráljuk ki a muffinokat!