Diplomata Krém

Diplomata Krém

 

 

Hozzávalók:

 

 

Pastry krémhez:

 

  • Tej: 155 g
  • Tojássárgája: 3 db 
  • Cukor: 55 g
  • Keményítő: 25 g
  • Vaj: 56 g
  • Vanília kikapart belseje

 

Chantilly krémhez:

 

  • Tejszín: 160 g ( magas zsírtartalmú állati )
  • Porcukor: 40 g habfixáló 9 g

 

Elkészítés:

 

 

Pastry krém elkészítése:

 

 

A tej felét felteszem főni a fele cukorral.

Az összes többi hozzávalót simára keverem egy tálba vagy egy shakerbe összerázom,

majd besűrítem vele a felforrósodott tejet .

 

 

Besűrűsödés után félre húzom és belekeverem a vajat.

 

 

Ha kész, egy folpackkal légmentesen letakarom és hagyom teljesen kihűlni.

 

 

 

Míg hűl, elkészítem a chantilly krémet.

 

 

Chantilly krém elkészítése:

 

Jó tanács:

A tejszínt használat előtt fél órával, dobjuk be a mélyhűtőbe a biztos siker érdekében.

Felverem a tejszínt, majd amikor már majdnem jó az állaga ,

hozzá adom a porcukrot és a habfixálót is. 

 

 

Ha a vaníliás rém kihűlt, elegyítem is a kettőt.

 

 

Laza, gyors mozdulatokkal bele forgatom a habot a krémbe.

 

 

A végeredmény egy csodás, selymes és lágy krém.

Ahogy a bevezetőben is írtam , rengeteg felhasználási módja van és hihetetlenül finom.