Ehető Moha

 

Ehető Moha

 

 

Hozzávalók:

 

  • Méz: 1 teáskanál ( vagy glükózszirup )
  • Sütőpor: 1teáskanál
  • Tojás: 1db
  • Liszt: 2 evőkanál
  • Ételfesték

 

 

Elkészítése: 

 

 

A tojást kihabosítom a cukorral.

 

Majd hozzá adom a mézet és az ételfestéket .

 

 

és tovább habosítom.

 

 

Végül beleforgatom a liszttel elkevert sütőport.

 

 

Muffin kapszlikba vagy papírpohárba kanalazom.

 

 

Egy kevés barna ételfestéket is cseppentettem bele,

így még látványosabb.

 

 

Nem töltöm teljesen tele, mert a térfogata meg fog nőni.

 

2 percig mikrózom.

Minél nagyobb fokozaton mikrózzuk annál nagyobb lyukak lesznek benn.

Ha a 2 percet túllépjük , akkor teljesen kiszárad és megkeményedik a mohánk.