Extra Fekete Torta Halloweenra
Hozzávalók a piskótához:
(20cm átmérőjű magas formához)
- Vaj: 230g
- Cukor: 410g
- Vanília
- Só: 1 teáskanál
- Tojás: 4db (L)
- Liszt: 325g
- Extra fekete kakaüpor: 85g
- Szódabikarbóna: 1 teáskanál
- Joghurt: 350g
és én tettem bele még pluszba 1 kávéskanál ételfestéket a Sugarflair extra fekete gélfestékből, mert nem volt extra fekete kakaóm.
SUGARFLAIR ÉTELFESTÉK GÉL EXTRA FEKETE 42G (edesstory.hu)
Hozzávalók a krémhez:
- Svájci Vajkrém: 1200g
- Étcsoki: 200g
- Sugarflair extra fekete ételfesték: 2 kávéskanál
A svájci vajkrém receptet itt találod (ebből kell 1200g ) : Svájci Habcsó Vajkrém (edesstory.hu)
A csokit és festéket pedig itt:
SUGARFLAIR ÉTELFESTÉK GÉL EXTRA FEKETE 42G (edesstory.hu)
Csoki bevonók és csokoládék bonbonkészítéshez , desszertek bevonásához (edesstory.hu)
Piskóta elkészítése:
A vajat , a cukrot, a vaníliát és a sót elkezdem jól kihabosítani.
Majd egyesével hozzá habosítom az egész tojásokat.
Amikor az összestojás belekerült még habosítom pár percig.
Ha már extra habos, akkor hozzá forgatom a szódabikarbónával és kakaóval elkevert lisztet.
és közben apránként hozzáadagolom a joghurtot is.
20cm átmérőjű , magasfalú formában 150-160°C-on sütöm kb 50-60 percig.
Ha kész, hagyom 10 percet a formában hűlni, majd kiborítom és hagyom teljesen kihűlni.
Krém elkészítése:
A krémhez elkészítem a svájci vajkrémet.
A recept az alábbi linken elérhető. Ebből kb 3 adagot kell elkészíteni, hogy megkapjuk az 1200g kész svájci vajkrémet:
Svájci Habcsó Vajkrém (edesstory.hu)
Felolvasztok 200g étcsokoládét, majd folyamatos keverés mellett a kész svájci vajkrémbe csurgatom.
A csokit nem melegen, de még folyós állapotban adom a vajkrémhez!
Illetve hozzá adok még a Sugarflair extra fekete ételfestékből 2 kávéskanálnyit.
SUGARFLAIR ÉTELFESTÉK GÉL EXTRA FEKETE 42G (edesstory.hu)
Csoki bevonók és csokoládék bonbonkészítéshez , desszertek bevonásához (edesstory.hu)
először így nézett ki:
kb 15 perc múlva:
kb 1 óra múlva:
Tipp:
Ha az ételfestéket a csokihoz adjuk olvasztás közben , akkor még intenzívebb színt érhetünk el, mert hőre erősödik a szín.
Kb 15 perc elteltével már látható , hogy egyre erősebben feketedik.
Nekem kb 1 óra után érte el a teljes színt!
Töltés:
A piskótát 4 lapba vágom.
Állítható tortakarikába helyezem és a krémmel felváltva rétegezem a lapokat.
A krémet kb 1cm vastagon kenem a lapok közé.
A maradék krémmel pedig burkolok és díszítek.
A tortakarikát érdemes kibélelni extra magas acetát fóliával,
így nem fog odatapadni a krém a formához, egyenletes lesz az oldala és a végén
csak egy mozdulattal le kell róla húzni!
ScaarpCooking - Acetát fólia, torta magasító fólia - 30cm (edesstory.hu)
Díszítés:
Díszítéshez a C10-es számú dekorcsővel készítettem krémcsókokat
Tortadíszítő dekorációs csövek és kinyomók krémekhez (edesstory.hu)
kihűtve pedig eszméletlen szép matt lett
Rózsaszín DecoMelts-el csurgattam:
az Én Édes Storym - Cukrászkellékek és alapanyagok (edesstory.hu)
Rose Gold és Fekete cukorcsillámot:
Ehető Csillámporok, Glitterek (edesstory.hu)
A tökök FunCakes fehér fondantból és Fractal pink gélfestékből készültek:
Marcipán , fonadnt és cukorvirág masszák burkoláshoz és modellezéshez (edesstory.hu)
Gél állagú ételfestékek (edesstory.hu)
A tökök szára Sugarflair arany ételfestékkel került megfestésre:
Folyékony ételfesték (edesstory.hu)
Ismét egy olyan torta , aminek imádtam az elkészítését.
Gyorsan készül és nagyon mutatós.