Fahéjas Narancsos Cupcake

Fahéjas, Narancsos Cupcake

 

 

Hozzávalók:

 

  • Tojás :1 db
  • Méz: 50 g
  • Cukor: 150 g
  • Vanília kikapart belseje
  • Fahéj: 1 teáskanál
  • Narancs reszelt , kezeletlen héja
  • Citrom kezeletlen, reszelt héja
  • Tej: 2,5 dl
  • Olaj: 1 dl
  • Csipet só
  • Liszt : 250 g
  • Sütőpor: 1 csomag

 

 

A vaníliát a mézet , tojást és

a cukrot,sót kikeverem,

 

majd hozzá csorgatom a tejet

az olajat és

végül hozzákeverem

a sütőporral elkevert lisztet ,

fahéjat és a reszelt citrom és narancshéjat.

 

 

Kapszlikkal kibélelt sütőformába kanalazom. 

 

 

Jó tanács:

¾ ig töltsük a kapszlikat ,

mert a sütés közben fel fognak jönni .

 

180 fokra előmelegített sütőben

30 percig sütöm a nagy formát,

a kicsiket pedig 20 percig.

 

 

Jöhet a díszítés!

 

Most karácsonyi hangulatban

svájci habcsókvajkrémmel díszítettem.

 

Svájci habcsók vajkrém recept itt :

Svájci Habcsó Vajkrém (edesstory.hu)

 

A színezéshez ételfesték pasztát használtam.

itt válogathatsz a színek közül:

Gél állagú ételfestékek (edesstory.hu)

 

Jó tanács:

A színezéknek időt kell adni,

míg megmutatja a színét.

Tehát , ha nem érzitek elég intenzívnek,

ne rakjatok bele rögtön mégtöbb festéket,

hanám várjatok kicsit.

 

A színezett vajkrémet habzsákokba töltöttem

és különböző dekorcsövek segítségével formáltam

a tetejére a krémet.

 

Dekorációs csöveket itt találsz: 

edesstory.hu/termekek/tortadiszito-dekoracios--csovek-es-kinyomok-kremekhez/5

 

Nézzétek a végeredményt a galériában.

 

A fotókat Szabó - Battancs Martin készítette

(2) MS Photography & Film | Facebook