Kandírozott Gyümölcsszeletek

Kandírozott Gyümölcsszeletek

 

 

 

 Hozzávalók:

 

  • néhány extra vékonyra felszelt gyümölcs , ( almát és körtét használtam )
  • cukor: 200 g
  • víz:150ml
  • ételfesték, ha színeset szeretnél

 

 

 

 

A cukrot a vízzel összeforralom, 

 

 

Amikor már sűrűsödk

és szirupos állaga kezd lenni,

bele teszem a gyümölcsszeleteket. 

 

 

Ha színeset szeretnél,

pár csepp ételfesték gélt ,

még a gyümölcsök előtt, keverj a szirupba .

 

(Ételfestéket itt találsz : Gél állagú ételfestékek (edesstory.hu) )

További 5-6 percet forralom

a gyümölcsszeletekkel együtt.

 

Jó tanács: 

Vigyázzunk, hogy szét ne főzzük !

 

Ha szép vékony szeleteket szeltünk,

itt már gyönyörűen látszik,

hogy egészen átlátszó, üvegszerű,

főleg a körte.

 

Egy csipesz segítségével, a szeleteket,

egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem.

 

 

 

 

 

és 50-70 c os sütöben

kb 6-8 óra alatt szépen kiszárítom.

 

Menet közben megnézegethetjük,

akkor jó, amikor a gyümiszelet

teljesen könnyedén elválik a zsírpapírtól

és nem ragad oda nagyon.

 

Most a sütőtök tortát díszítettem vele.

A végeredményt megnézhetitek a galériában.

 

A sütőtök torta receptjét és további képeket 

itt találtok: