Kandírozott Gyümölcsszeletek
Hozzávalók:
- néhány extra vékonyra felszelt gyümölcs , ( almát és körtét használtam )
- cukor: 200 g
- víz:150ml
- ételfesték, ha színeset szeretnél
A cukrot a vízzel összeforralom,
Amikor már sűrűsödk
és szirupos állaga kezd lenni,
bele teszem a gyümölcsszeleteket.
Ha színeset szeretnél,
pár csepp ételfesték gélt ,
még a gyümölcsök előtt, keverj a szirupba .
(Ételfestéket itt találsz : Gél állagú ételfestékek (edesstory.hu) )
További 5-6 percet forralom
a gyümölcsszeletekkel együtt.
Jó tanács:
Vigyázzunk, hogy szét ne főzzük !
Ha szép vékony szeleteket szeltünk,
itt már gyönyörűen látszik,
hogy egészen átlátszó, üvegszerű,
főleg a körte.
Egy csipesz segítségével, a szeleteket,
egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem.
és 50-70 c os sütöben
kb 6-8 óra alatt szépen kiszárítom.
Menet közben megnézegethetjük,
akkor jó, amikor a gyümiszelet
teljesen könnyedén elválik a zsírpapírtól
és nem ragad oda nagyon.
Most a sütőtök tortát díszítettem vele.
A végeredményt megnézhetitek a galériában.
A sütőtök torta receptjét és további képeket
itt találtok: