Kókuszcsók
Hozzávalók:
- Tojásfehérje: 90g
- Cukor: 80g ( vagy ennek megfelelő eritrit)
- Kókuszreszelék: 220g
- Csoki a talpaknak: 80g
Ebből a mennyiségből 16db zöld dió méretű csók lesz.
Elkészítés:
A tojásfehérjéket elkezdem habbá verni,
amikor már majdnem teljesen kemény, de még kicsit
elcsúszik a habüst falán, akkor hozzá adagolom a cukrot
és ezzel együtt kemény, csúcsos habot verek.
Ha kész a habom, hozzá adom a kókuszreszeléket
és határozott, gyors mozdulatokkal egy spatula segítségével
a habba forgatom a reszeléket.
Ügyelek arra, hogy a hab ne törjön össze.
Forgatom! NEM keverem!!!
Két kanál segítségével zöld dió nagyságú halmokat készítek belőle
egy sütőlappal kibélelt gáztepsire.
180C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm.
Tipp:
A hőfok és sütési idő egy nagyon jó kiindulópont, de ismerned kell a saját sütődet!
Kis eltérés lehet!
Hagyom kihűlni.
Gőz felett felolvasztom a csokit.
(Pár csepp olajat is lehet bele tenni)
A csókok ajját bele mártom a csokiba.
Vissza helyezem a sütőpapírra,
majd amikor a csoki megkötött
szépen felszedem őket a sütőpapírról.
Ilyen gyönyörű kis talpacskái lesznek: