Kókuszos jégkrém

 

Kókuszos jégkrém

 

Hozzávalók:

 

  • Tej: 160g + 160g
  • Cukor 50g + 100g
  • Kókuszliszt 30g
  • kukoricakeményítő 30g
  • mascarpine 500g
  • tejszín 250ml

 

 

Elkészítés:

 

Az eslő 160g tejet fel teszem főni.

A másik 160g tejet ,  az 50g cukrot, a kókuszlisztet és a keményítőt

egy shakerben össze rázom.

Egy tálban is simára lehet keverni.

Az elegyet lassan a forró tejbe csurgatom és folyamatos kevergetés mellett puding állagú krémet főzök belőle.

 

A tetejét letakarom folpackkal, hogy ne bőrösödjön be.

Majd hagyom kihűlni.

 

A mascarponét a tejszínnel és a 100g cukorral kemény habbá verem.

 

Majd hozzá keverem a kihűlt kókuszos pudingot.

 

Addig keverem, míg szép egynemű nem lesz.

 

Szilikon jégkrémformákba töltöm őket.

 

 

Itt találod a formákat:

Szilikon sütőformák és desszertformák (edesstory.hu)

A formákat alaposan megmozgatom és kicsit az

asztalhoz csapkodom, hogy ne maradjon benn levegő.

Fagyipálcát tűzök bele.

Egy éjszakára fagyasztóba teszem.

 

A kifagyott jégkrémeket óvatosan kifordítom a  formából.

 

Fehércsokit olvasztok vízgőz felett.

Pár ccsepp étolajat is elkeverek benne.

 

Egy keskeny és magas falú pohárba/edénybe öntöm 

és belemártom a jégkrémeket.

 

Kicsit hagyom lecsepegni a felesleget, majd

gyorsan mandula darabokat szórok rá, mielőtt teljeen megdermed.

 

 

Ha nem fogyasztjuk el rögtön, akkor mehet vissza a fagyasztóba egy dobozban.