Kókuszos jégkrém
Hozzávalók:
- Tej: 160g + 160g
- Cukor 50g + 100g
- Kókuszliszt 30g
- kukoricakeményítő 30g
- mascarpine 500g
- tejszín 250ml
Elkészítés:
Az eslő 160g tejet fel teszem főni.
A másik 160g tejet , az 50g cukrot, a kókuszlisztet és a keményítőt
egy shakerben össze rázom.
Egy tálban is simára lehet keverni.
Az elegyet lassan a forró tejbe csurgatom és folyamatos kevergetés mellett puding állagú krémet főzök belőle.
A tetejét letakarom folpackkal, hogy ne bőrösödjön be.
Majd hagyom kihűlni.
A mascarponét a tejszínnel és a 100g cukorral kemény habbá verem.
Majd hozzá keverem a kihűlt kókuszos pudingot.
Addig keverem, míg szép egynemű nem lesz.
Szilikon jégkrémformákba töltöm őket.
Itt találod a formákat:
Szilikon sütőformák és desszertformák (edesstory.hu)
A formákat alaposan megmozgatom és kicsit az
asztalhoz csapkodom, hogy ne maradjon benn levegő.
Fagyipálcát tűzök bele.
Egy éjszakára fagyasztóba teszem.
A kifagyott jégkrémeket óvatosan kifordítom a formából.
Fehércsokit olvasztok vízgőz felett.
Pár ccsepp étolajat is elkeverek benne.
Egy keskeny és magas falú pohárba/edénybe öntöm
és belemártom a jégkrémeket.
Kicsit hagyom lecsepegni a felesleget, majd
gyorsan mandula darabokat szórok rá, mielőtt teljeen megdermed.
Ha nem fogyasztjuk el rögtön, akkor mehet vissza a fagyasztóba egy dobozban.