Mágnás Diós Pite

Mágnás DIós Pite

 

 

Hozzávalók a tésztához:

 

  • Liszt: 30dkg / Gluténmentesen ugyanennyi rízsliszt és igény szerint 1 teáskanál útifűmaghéj
  • Zsír: 18dkg / vagy 22dkg vaj
  • Porcukor: 10dkg
  • Sütőpor: 1 csomag
  • Tojás: 1db
  • Citrom: 1 kezeletlen citrom reszelt héja és leve

 

 

 

Hozzávalók a töltelékhez:

 

  • Baracklekvár a kenéshez: 5 evőkanál
  • Cukor : 20dkg
  • Tojás: 4db
  • Vaníliás cukor: 1 csomag
  • Dió: 15dkg darált

 

 

 

Elkészítés:

 

A lisztet elmorzsolom a zsírral, majd a tészta  összes többi hozzávalójából egynemű tésztát gyúrok.

 

 

A tészta 3/4 részét bele nyújtom egy tepsibe, vagy sütőkeretbe (24cm x 35cm sütőkeretet használtam)

A gluténmentes, rízslisztes tésztát két sütőpapír közt nyújtom el, hogy könnyebb legyen vele a munka.

Egy teáskanál útifűmaghéjat is szabad hozzá adni, ez is megkönnyíti a tésztával való munkát.

Segít, hogy ruganyosabb legyen.

 

 

 

A töltelék hozzávalóiból a tojásokat szétválasztom

A sárgákat a cukorral és a vaníliával kihabosítom.

 

 

Vaníliát itt találsz:

Aromák édességekhez , tortákhoz és desszertekhez (edesstory.hu)

 

Hozzá forgatom  a diót

 

 

A tojásfehérjékből habot verek

 

 

és óvatosan a diós masszához forgatom.

 

 

 

A tepsibe helyezett tésztát megkenem házi baracklekvárral

 

 

Nekem ez a méret 5 evőkanállal vett fel.

 

Rákenem a diós masszát.

 

 

A maradék tésztából rácsokat sodrok és berácsozom vele a sütit.

 

 

 

180C-ra előmelegített sütőben, 170 C-on 35 percig sütöm.

 

 

Tipp:

A hőfok és sütési idő mindig csak egy jó kiindulási pont,

azonban ki kell ismerned kell a saját sütődet!