Mágnás DIós Pite
Hozzávalók a tésztához:
- Liszt: 30dkg / Gluténmentesen ugyanennyi rízsliszt és igény szerint 1 teáskanál útifűmaghéj
- Zsír: 18dkg / vagy 22dkg vaj
- Porcukor: 10dkg
- Sütőpor: 1 csomag
- Tojás: 1db
- Citrom: 1 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
Hozzávalók a töltelékhez:
- Baracklekvár a kenéshez: 5 evőkanál
- Cukor : 20dkg
- Tojás: 4db
- Vaníliás cukor: 1 csomag
- Dió: 15dkg darált
Elkészítés:
A lisztet elmorzsolom a zsírral, majd a tészta összes többi hozzávalójából egynemű tésztát gyúrok.
A tészta 3/4 részét bele nyújtom egy tepsibe, vagy sütőkeretbe (24cm x 35cm sütőkeretet használtam)
A gluténmentes, rízslisztes tésztát két sütőpapír közt nyújtom el, hogy könnyebb legyen vele a munka.
Egy teáskanál útifűmaghéjat is szabad hozzá adni, ez is megkönnyíti a tésztával való munkát.
Segít, hogy ruganyosabb legyen.
A töltelék hozzávalóiból a tojásokat szétválasztom
A sárgákat a cukorral és a vaníliával kihabosítom.
Vaníliát itt találsz:
Aromák édességekhez , tortákhoz és desszertekhez (edesstory.hu)
Hozzá forgatom a diót
A tojásfehérjékből habot verek
és óvatosan a diós masszához forgatom.
A tepsibe helyezett tésztát megkenem házi baracklekvárral
Nekem ez a méret 5 evőkanállal vett fel.
Rákenem a diós masszát.
A maradék tésztából rácsokat sodrok és berácsozom vele a sütit.
180C-ra előmelegített sütőben, 170 C-on 35 percig sütöm.
Tipp:
A hőfok és sütési idő mindig csak egy jó kiindulási pont,
azonban ki kell ismerned kell a saját sütődet!