Rízspapír Roppancs és Rízspapír Vitorla

 

Rízspapír Roppancs és Rízspapír Vitorla

 
 
 
 
Vitorla hozzávalók:
 
 
  • Víz egy kis tálban
  • Ételfesték
  • Rízspapír

 

Segédeszközök:
  • csipesz
  • szilikon nyújtó
 
 
Nagyon egyszerű és mutatós technika!
 
 
 
 
 
Egy kis tálba vizet teszek,
Ha színeset szeretnék,
teszek bele pár csepp ételfestéket,
 
Feloldom, majd a tálba helyezek
egy tetszőleges nagyságúra vágott rízspapírt.
 
 
Ha megszívta magát vízzel,
és elveszítette a merev tartását,
kiveszem és egy szilikonra helyezem. 
 
 
 
 
A szilikont úgy hajtogatom ,
amilyen vitorlát szeretnék
és csipesszel rögzítem ,
 
illetve a kis rízspapírokba
egy darabka drótot helyezek
( ezáltal tudom a tortába szúrni).
 
 
 
 
Jó tanács:
 
A drótot úgy helyezzük a rízspapír hajlataiba,
hogy az hozzá is érjen
és oda is tapadjon, mert ha nem ér a felülethez,
ki fog belőle esni.
 
Ezután 9 óra pihenő jön.
Ez idő elteltével kiszárad,
és teljesen megkeményedik.
 
Éleit ételfestékkel díszítettem,
de simán is nagyon mutatós
 
ételfestékek közül itt válogathatsz :
 
szilikon nyújtót itt találsz:
 
 dróttal is állok rendelkezésedre:
 
 a következő tortámon láthatod ezt a díszt:
mentás-szilvás-csokoládés :  Mentás - Szilvás Csokoládétorta (edesstory.hu)
 
 
 
Rízspapír roppancs hozzávalók:
 
  • Rízspapír
  • Olaj
 
 
 
A serpenyőbe felforrósítom az olajat.
Bele teszem a forró olajba a rízspapírt.
 
 
 
Ha az olaj nem elég forró, akkor 
a papír megszívja magát és
nem fog kipattogni.
 
Ha túl forró, akkor pedig kissé megég
és elszíneződik.
 
Ha megfelelő a hőmérésklet,
szinte azonnal kipattog.
 
 
Egy papírtörlőn lecsepegtetem és kész is .