Rízspapír Roppancs és Rízspapír Vitorla
Vitorla hozzávalók:
- Víz egy kis tálban
- Ételfesték
- Rízspapír
Segédeszközök:
- csipesz
- szilikon nyújtó
Nagyon egyszerű és mutatós technika!
Egy kis tálba vizet teszek,
Ha színeset szeretnék,
teszek bele pár csepp ételfestéket,
Feloldom, majd a tálba helyezek
egy tetszőleges nagyságúra vágott rízspapírt.
Ha megszívta magát vízzel,
és elveszítette a merev tartását,
kiveszem és egy szilikonra helyezem.
A szilikont úgy hajtogatom ,
amilyen vitorlát szeretnék
és csipesszel rögzítem ,
illetve a kis rízspapírokba
egy darabka drótot helyezek
( ezáltal tudom a tortába szúrni).
Jó tanács:
A drótot úgy helyezzük a rízspapír hajlataiba,
hogy az hozzá is érjen
és oda is tapadjon, mert ha nem ér a felülethez,
ki fog belőle esni.
Ezután 9 óra pihenő jön.
Ez idő elteltével kiszárad,
és teljesen megkeményedik.
Éleit ételfestékkel díszítettem,
de simán is nagyon mutatós
ételfestékek közül itt válogathatsz :
szilikon nyújtót itt találsz:
dróttal is állok rendelkezésedre:
a következő tortámon láthatod ezt a díszt:
mentás-szilvás-csokoládés : Mentás - Szilvás Csokoládétorta (edesstory.hu)
Rízspapír roppancs hozzávalók:
- Rízspapír
- Olaj
A serpenyőbe felforrósítom az olajat.
Bele teszem a forró olajba a rízspapírt.
Ha az olaj nem elég forró, akkor
a papír megszívja magát és
nem fog kipattogni.
Ha túl forró, akkor pedig kissé megég
és elszíneződik.
Ha megfelelő a hőmérésklet,
szinte azonnal kipattog.
Egy papírtörlőn lecsepegtetem és kész is .