Sajttorta

 

Sajttorta

 

 

Hozzávalók:

 

 

Tésztához:

 

  • liszt 200 g ( vagy ugyanennyi rízsliszt, gluténmenteset szeretnél )
  • vaj 125g ( szoba-hőmérsékletű )
  • tojás egész: 1 db
  • sütőpor 1 teáskanál
  • cukor : 80 g

 

 

Töltelék:

 

  • Vaj: 70 g olvasztott
  • Philadelphia krémsajt (natur) 300 g
  • Mascarpone 300 g
  • Vanília (½ rúd kikapart belseje)
  • Porcukor 5 evőkanál
  • Keményítő 40 g
  • Tojás 4 db
  • Tejföl 180 g
  • Citromlé 1 evőkanálnyi frissen facsart 

 

Tészta elkészítése:

 

A tésztához először a szárazanyagokat elmorzsoljuk a puha vajjal.

 

 

Majd hozzá adom a tojást .

 

 

Egy zsírpapíron vagy kettő között kissé elnyújtom.

 

 

 és a formába fordítom, a papír nélkül, majd az ujjammal belenyomkodom.

Hagyom kissé rusztikusra a szélét, ettől még szebb lesz.

Félre teszem és elkészítem a tölteléket.

 

 

 

Töltelék elkészítése:

 

 

 

Egy tálba elkeverem kis fokozaton a philadelphiát a mascarponét, vaníliát, a cukrot, a tejfölt a citromlét.

 

 

Ezután hozzá keverem az olvasztott vajat majd a tojásokat és a keményítőt is.

 

 

 

A fenti képen látható állagot kapok.

A tészta közepébe kanalazom a masszát.

 

 

A sütő aljába egy jénaiba vizet teszek .

A  sütit fölé helyezem és 150-160 fokon 50-60 percig sütöm.

 

 

Majd résnyire nyitott ajtónál 100 fokon 10 percig még hagyom kicsit,

ezután pedig a sütőben hagyom kihűlni ugyancsak résnyire nyitott ajtónál.

 

 

Ilyenkor még kissé puhának tűnhet a közepe és azt hiheted, hogy nyers vagy , hogy folyni fog,  de nem az.

Mire kihűl tökéletes lesz az állaga.

 

A galériában megtekintheted a végeredményt!

 

 

Jó étvágyat!