Sugar Sheet Technika
Hozzávalók:
Cukor :230g
Glükóz szirup: 60 g
Ételfesték gél
Az egészet össze dolgozom.
Tipp:
Ez nem egyszerű, mert rendkívül ragacsos
és nehezen áll össze,
de véletlen sem tegyél hozzá több szirupot!
Olyan állagot kapok, mint a vizes homok.
Majd zsírpapírra helyezem.
Egy újabb zsírpapírt fölé helyezek,
majd a két papír között elnyújtom.
Jó tanács:
Ne nyújtsd túl vékonyra, mert eléggé sérülékeny!
Ezután 5 órát hagyom száradni vagy
15 percre, 50 fokon a sütőbe helyezem,
utána hagyom kihűlni.
Jó tanács:
Ami nagyon fontos:
A tortára csak közvetlen az utolsó pillanatba
helyezzük fel, mert a tartása nem bírja sokáig,
a párára is rendkívül érzékeny.
Fondanos vagy ganacheos tortákon tartósabb.
Fondanttal burkolt tortát, egy kevés ételragasztóval
vákonyan megkenem
és így helyezem fel.
Csokiganacheos tortára ragasztó nélkül is könnyen felhelyezhető.
Ne csináld meg előtte nap!
Tényleg úgy kell kiszámolni , hogy
a tálalás előtt helyezed fel
és a felhelyezés előtt készíted el 5 órával,
vagy, ha sütős megoldást választod ,
akkor 15 perc plusz a kihűlési idő.
Vajkrémes tortán nagyon hamar elveszíti a tartását!
Nagyon mutatós, ha a szélét
valamilyen festékkel megfested.
Én arannyal festettem a mentás – szilvás-csokoládés tortámon
és ezüsttel a vaníliás baba üdvözlő tortán
Mentás-Szilvás Csokoládétortához
receptet és fotógalériát itt találsz :
Mentás - Szilvás Csokoládétorta (edesstory.hu)