Sugar Sheet Technika

 

Sugar Sheet Technika

 

 

Hozzávalók:

 

 

Cukor :230g

Glükóz szirup: 60 g

Ételfesték gél 

 

 

Az egészet össze dolgozom.

 

Tipp:

Ez nem egyszerű, mert rendkívül ragacsos

és nehezen áll össze,

de véletlen sem tegyél hozzá több szirupot!

 

 

 

Olyan állagot kapok, mint a vizes homok.

 

Majd zsírpapírra helyezem.

 

 

Egy újabb zsírpapírt fölé helyezek,

majd a két papír között elnyújtom.

 

Jó tanács:

Ne nyújtsd túl vékonyra, mert eléggé sérülékeny!

 

 

Ezután 5 órát hagyom száradni vagy

15 percre, 50 fokon a sütőbe helyezem,

utána hagyom kihűlni.

 

Jó tanács: 

Ami nagyon fontos:

 A tortára csak közvetlen az utolsó pillanatba

helyezzük fel, mert a tartása nem bírja sokáig,

a párára is rendkívül érzékeny.

 

Fondanos vagy ganacheos tortákon tartósabb.

Fondanttal burkolt tortát, egy kevés ételragasztóval

vákonyan megkenem

és így helyezem fel.

 

Csokiganacheos tortára ragasztó nélkül is könnyen felhelyezhető.

 

Ne csináld meg előtte nap!

 Tényleg úgy kell kiszámolni , hogy

a tálalás előtt helyezed fel

és a felhelyezés előtt készíted el 5 órával,

vagy, ha sütős megoldást választod ,

akkor 15 perc plusz a kihűlési idő.

 

Vajkrémes tortán nagyon hamar elveszíti a tartását!

 

 

Nagyon mutatós, ha a szélét

valamilyen festékkel megfested.

 

Én arannyal festettem a mentás – szilvás-csokoládés tortámon

és ezüsttel a vaníliás baba üdvözlő tortán

 

 

Mentás-Szilvás Csokoládétortához

receptet és fotógalériát itt találsz : 

Mentás - Szilvás Csokoládétorta (edesstory.hu)