Termékleírás:
Rózsafánk sütő
Anyaga:
Rozsdamentes acél és fa
Méretek:
Teljes hossza: 46 cm
Forma átmérője: 15 cm
Forma vastagsága: 2 cm
Rózsafánk receptajánlat kb 20 db-hoz:
Hozzávalók:
- 500 ml tej
- 5db tojás
- 3 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 200g liszt
- 500 ml napraforgóolaj a sütéshez
- 2 ek porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A tojásokat kikeverjük a cukorral.
Apránként hozzá adjuk a tejet és annyi lisztet, hogy palacsinta tészta sűrűségű masszát kapjunk.
A sót és a szódabikarbónát is hozzá adjuk.
Az olajat lábasba öntjük , felmelegítjük és a rózsafánk sütőformát bele helyezzük.
Mikor felforrósodott, a formát a tésztába mártjuk, majd a forró olajba vissza helyezzük.
Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele , mert akkor a formáról nem jön le a süti sütés után.
(2-3mm-t hagyjunk szabadon a tetején)
Hirtelen átsütjük kb. 20 másodperc alatt.
Az átsült sütit egy tálca felett megrázogatjuk és a tálcára helyezzük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Egyéb információ:
Szállítási súly: 220g