Tiramisu

Tiramisu

 

 

Hozzávalók:

 

 

  • Mascarpone: 1kg
  • Tojás: 4db
  • Rum: 1/2dl 
  • Főzött feketekávé: 3dl
  • Porcukor: 250g

 

 

 

Elkészítés:

 

 

 

A babapiskótát mindig házilag készítem el,

ehez receptet itt találsz:

Babapiskóta (edesstory.hu)

A linken található receptből pontosan elegendő babapiskóta készíthető 

a tiramisuhoz.

 

 

Következő lépésként a krémet készítem el.

A tojásokat szétválasztom és a tojássárgáját

kikeverem habosra  rummal és a cukorral.

 

 

Így kell kinézzen

 

 

Amikor már szép habos és kivilágosodott,

hozzá keverem a mascarponét is.

 

Tipp:

Mascarponénál érdemesebb a keményebb állagút választani.

 

 

 

A tojáshabot kemény habbá verem géppel

és gyors, határozott mozdulatokkal egy kézi habverő segítségével

a mascarpone krémhez forgatom.

 

Tipp:

A tojáshabot semmiképp nem úgy keverem a mascarponés krémhez, 

hanem úgy forgatom!

 

 

Ettől igazán lágy lesz és habos.

Kicsit félre teszem a hűtőbe, amíg előkészítem a babapiskótákat.

 

Főzök 3dl fekete kávét, amit egy tálkába öntök.

Érdemes olyan tálat választani, amibe kényelmesen bele

tudjuk majd mártania piskótákat.

 

Ízlés szerint a kávéhoz is adható még pluszban 1/2dl rum

 

Tetszés szerint választok egy tálat.

Nekem most egy talpas üvegtálra esett a választásom,

de egy jénai is tökéletesen megfelel.

 

A babapiskóták mindkét oldalát a kávéba mártom,

majd a tálba helyezem őket egymás mellé, 

szépen sorba, amíg meg nem telik.

 

Tipp:

A házi babapiskótánál óvatosabban kell mártogatni,

nem kell annyi ideig ,,áztatni" , mint a bolti rokonát.

 

 

Erre helyezek egy réteg krémet, majd 

egy újabb réteg kávéba mártott babapiskótát.

 

 

Ezt addig folytatom, míg el nem fogy a piskóta is és a krém is, úgy,

hogy a legfelső réteget a krém zárja.

 

Díszítésnek díszítőcsövet ragadtam és

a legfelső réteg krémet egy habzsákba töltve,

dekorcső segítségével dresszíroztam a tetejére.

 

 

A tetejét pedig keserű kakaóporral meghintem