Tiramisu
Hozzávalók:
- Mascarpone: 1kg
- Tojás: 4db
- Rum: 1/2dl
- Főzött feketekávé: 3dl
- Porcukor: 250g
Elkészítés:
A babapiskótát mindig házilag készítem el,
ehez receptet itt találsz:
A linken található receptből pontosan elegendő babapiskóta készíthető
a tiramisuhoz.
Következő lépésként a krémet készítem el.
A tojásokat szétválasztom és a tojássárgáját
kikeverem habosra rummal és a cukorral.
Így kell kinézzen
Amikor már szép habos és kivilágosodott,
hozzá keverem a mascarponét is.
Tipp:
Mascarponénál érdemesebb a keményebb állagút választani.
A tojáshabot kemény habbá verem géppel
és gyors, határozott mozdulatokkal egy kézi habverő segítségével
a mascarpone krémhez forgatom.
Tipp:
A tojáshabot semmiképp nem úgy keverem a mascarponés krémhez,
hanem úgy forgatom!
Ettől igazán lágy lesz és habos.
Kicsit félre teszem a hűtőbe, amíg előkészítem a babapiskótákat.
Főzök 3dl fekete kávét, amit egy tálkába öntök.
Érdemes olyan tálat választani, amibe kényelmesen bele
tudjuk majd mártania piskótákat.
Ízlés szerint a kávéhoz is adható még pluszban 1/2dl rum
Tetszés szerint választok egy tálat.
Nekem most egy talpas üvegtálra esett a választásom,
de egy jénai is tökéletesen megfelel.
A babapiskóták mindkét oldalát a kávéba mártom,
majd a tálba helyezem őket egymás mellé,
szépen sorba, amíg meg nem telik.
Tipp:
A házi babapiskótánál óvatosabban kell mártogatni,
nem kell annyi ideig ,,áztatni" , mint a bolti rokonát.
Erre helyezek egy réteg krémet, majd
egy újabb réteg kávéba mártott babapiskótát.
Ezt addig folytatom, míg el nem fogy a piskóta is és a krém is, úgy,
hogy a legfelső réteget a krém zárja.
Díszítésnek díszítőcsövet ragadtam és
a legfelső réteg krémet egy habzsákba töltve,
dekorcső segítségével dresszíroztam a tetejére.
A tetejét pedig keserű kakaóporral meghintem