Termékleírás:
Jakabfi Dávid macaron lisztkeverék
Összetevők:
Mandulaliszt, cukor, keményítő
Elkészítés 150db macaronhéjhoz:
- 450g macaron liszt
- 270g kristálycukor
- 70g víz
- 4g ételfesték
- 2 * 85g tojásfehérje ( szobahőmérsékletű, pihentetett)
Először a macaron lisztkeveréket összedaráljuk.
Az egyik adag tojásfehérjét a lisztkeverékhez adjuk, spatulával összedolgozzuk. ( marcipánszerű massza lesz belőle )
Kimérjük a kristálycukrot a vízzel, ha színezni szeretnénk, akkor az ételfesték súlyát vonjuk ki a víz súlyából.
Majd elkezdjük főzni.
A másik adag tojásfehérjét, kezdjük el kihabosítani és amikor a cukorszirup eléri a 117°C , akkor kapcsoljuk a gépet maximum fokozatra.
amikor pedig eléri a 121°C - t, akkor csorgassuk a tojáshabba és közepes fokozaton 6 percig keverjük tovább.
A marcipán szerű masszához hozzá forgatjuk a tojáshabot.
Töltsük habzsákba, majd dresszírozzuk szilikon lapokra! Ütögessük oda az alját!
Hagyjuk száradni , amig be nem bőrösödik a teteje, tapintásra száraz felületig.
Száradási idő 30 - 120 perc
Sütés: 130°C-on 24 - 30 percig alső felső sütés
A 450g lisztkeverékből összesen 150db macaronhéj készíthető.
Tápanyag információ 100g termékben:
Energia: 2490 kJ/ 593 kcal
Zsír: 34,3 g
amelyből telített zsírsavak: 5,4 g
Szénhidrát: 45,13 g
amelyből cukrok: 42,4 g
Rost: 5,70 g
Fehérje: 10,80 g
Só: 0,07 g